Nem minden kisorsolt örülhetett a szlovák vakcinalottó sorsolásakor

Nem minden kisorsolt örülhetett a szlovák vakcinalottó sorsolásakor

Júliusban hagyta jóvá a szlovák parlament azt a javaslatot, amely a vakcinalottót indította útjára. A szokatlannak tűnő szerencsejáték bevezetésének célja az oltási hajlandóság növelésére irányul.

Oltáslottóval szeretnék rávenni a koronavírus-oltásra az embereket Szlovákiában

Szlovákiában útjára indították vasárnap azt a lottójátékot, amely az oltási hajlandóság növelését hivatott szolgálni a parlament júliusi jóváhagyásával. Az országban állandó lakhellyel rendelkező, az új koronavírus ellen már teljesen beoltott állampolgárok vasárnap estétől kezdhettek regisztrálni a szerencsejátékra, amelynek első számhúzására augusztus 15-én kerül sor.

Vasárnap került sor az első sorsolásra, amit a szlovák köztévén közvetítettek.

Az öt kisorsolt közül azonban csak egyetlen szerencsésnek sikerült nyernie:

100 ezer eurót (mintegy 35 millió forint), négyen pedig elbukták a nyereményt - számol be a Čas.sk-ra hivatkozva a Paraméter.

Az előbbi nyertes a kisorsolás után a további feltételeket is teljesítette, azaz 20 másodpercen belül fel kellett vennie a telefont, majd a következő 20 másodpercben bediktálta a kódot, amely az élő adás során jelent meg a képernyőn. 

A többiek esetében mindez így vagy úgy, de nem jött össze. Ők négyen már sorra bukták el az egyébként halmozódó pénznyereményt.

Így például az ötödik kisorsolt már 400 ezer eurótól esett el,

mivel felvette ugyan a telefont és nézte is az élő adást, de azt az interneten követte, s mivel utóbbi időbeli csúszásban volt, nem tudta bediktálni a kódot, mert az nem érkezett meg a képernyőjére.

Az oltáslottót a Facebook-oldalán kommentálta is Igor Matovič pénzügyminiszter, aki elindította magát az akciót:

Uhh… Dráma már az első alkalommal.

300 ezer euró elszállt… "nem nézek tévét"

400 ezer euró elszállt... "lassú az internetem" … nos, így a jövő vasárnap az első szerencsés rögtön 500 ezer euróért játszhat majd.

 

Ebből akár az is leszűrhető a Paraméter szerint, hogy lúzer, akinek nincs tévéje, mert őt voltaképpen hiába sorsolják ki, esélye sincs megnyerni a nagy összeget.