A szlovák újságírógyilkosság után most töltényt raktak egy másik újságíró postaládájába

A szlovák újságírógyilkosság után most töltényt raktak egy másik újságíró postaládájába

Robert Mikulec szlovák belügyminiszter felháborodással reagált pénteken arra, hogy töltényt találtak az Aktuality.sk hírportál egyik oknyomozó újságírójának postaládájában.

"Korunkban teljességgel elfogadhatatlan az ilyen primitív megfélemlítés. Minden tőlem telhetőt meg fogok tenni, hogy Ján Kuciak áldozata ne váljon értelmetlenné, de legfőképpen, hogy egy ilyen tragédia ne fordulhasson elő többé"

- jelentette ki Mikulec.

Peter Sabo elemző, aki Ján Kuciak tényfeltáró újságíró és barátnője 2018 tavaszán történt meggyilkolása után helyezkedett el az Aktuality.sk hírportálnál, csütörtökön találta a lőszert postaládájában.

A Kuciak-gyilkosság, és a Kuciak által haláláig feltárt, a nagypoltikát is érintő korrupciós ügyek súlyos belpolitikai válságot váltottak ki Szlovákiában.

"Peter Sabo a többi között a szeredi (Sered) kábítószeralvilágról, Gál Gábor volt igazságügyi miniszterrel kapcsolatos ügyekről, dél-szlovákiai áfa-csalókról, mezőgazdasági támogatásokkal kapcsolatos csalásokról írt, elemezte az úgynevezett Kocner-könyvtárat (a Kuciak-gyilkosság megrendelésével vádolt Marián Kocner nagyvállalkozó ügyének iratait), emellett olyan ügyekről is cikkezik, amelyek a mohi atomerőmű építésével függenek össze" - írta Peter Bárdy, az Aktuality.sk főszerkesztője pénteken.

Milan Lucansky szlovák országos rendőrfőkapitány közölte, hogy a rendőrség megtette a szükséges intézkedéseket az ügyben.