Rossz kabaré: A szombathelyi önkormányzati oltópontok továbbra sem nyithatnak meg

Rossz kabaré: A szombathelyi önkormányzati oltópontok továbbra sem nyithatnak meg

Szombathelyen továbbra sem nyílhatnak meg az önkormányzat által felállított és felszerelt oltópontok, mert többszöri kérésük ellenére a szombathelyi járási hivatal népegészségügyi osztálya nem hagyta jóvá azok használatát - mondta kedden online sajtótájékoztatóján a vasi megyeszékhely polgármestere.

Nemény András (Éljen Szombathely!) tájékoztatása szerint egyeztettek a kormányhivatal illetékeseivel, sőt előírásaiknak megfelelően alakították ki - jelenleg a járvány miatt nem látogatott - önkormányzati intézményekben az oltópontokat, de a járási tisztifőorvos ezeket még mindig nem ellenőrizte, így nem kezdhetik meg az oltásokat.

Szombathelyen nem tudnak megnyitni az oltópontok, mert a kormánybiztos nem veszi fel a telefont

Hiába alakítottak ki új oltópontokat Szombathelyen, a járási tisztifőorvos a pénteki napra beígért bejáráson nem jelent meg, a térség polgármestere többször is kereste ennek kapcsán telefonon Harangozó Bertalan kormánymegbízottat is, de ő nem vette fel - írja Nemény András Facebook-oldalán.

Hozzátette: napok óta nem sikerül elérnie a  Vas megyei kormánymegbízottat, aki nem veszi fel a telefonját.

Szombathelyi háziorvosok vasárnap nyílt levélben sürgették az önkormányzati oltópontok mielőbbi megnyitását arra hivatkozva, hogy azokban rendelési időn kívül, a járványügyi szabályokat szigorúan betartva, a rendelői ellátásra érkező betegektől térben és időben is elkülönítve tudnának oltani - írja az MTI.

György István, a Miniszterelnökség államtitkára, az oltási munkacsoport vezetője a Hír TV-ben péntek este azt mondta: nem az oltóhelyekkel van probléma, a háziorvosi oltóhelyek nincsenek túlterhelve.

Jelenleg 41 oltóhely van Szombathelyen, ami az oltakozásnak ebben a szakaszában elegendő - közölte.

A Vas Megyei Kormányhivatal közleménye szerint Szombathely polgármestere "látványpolitizálást" folytat, valójában "a politikai haszonszerzés vezeti",  hiszen eddig még azt az egy-két munkatársat sem  biztosította az időpontok szervezéséhez és regisztrációjához, akiket a kormányzat február 22-én kért.