Szombathelyen nem tudnak megnyitni az oltópontok, mert a kormánybiztos nem veszi fel a telefont

Szombathelyen nem tudnak megnyitni az oltópontok, mert a kormánybiztos nem veszi fel a telefont

Hiába alakítottak ki új oltópontokat Szombathelyen, a járási tisztifőorvos a pénteki napra beígért bejáráson nem jelent meg, a térség polgármestere többször is  kereste ennek kapcsán telefonon Harangozó Bertalan kormánymegbízottat is, de ő nem vette fel - írja Nemény András Facebook-oldalán.

Pedig a működés megkezdése előtt az ő feladata az általa korábban meghatározott feltételek teljesülésének a megállapítása. Amennyiben ezt a feladatát elmulasztja az késedelmet jelent, és ezzel veszélyeszteti a szombathelyi polgárok életét, testi épségét

- indokolja Nemény miért is lenne fontos az oltópontok mielőbbi engedélyeztetése, aki csütörtökön levélben kérte a Vas Megyei Védelmi Bizottság elnökét, és a megyei oltási munkacsoport vezetőjét, Harangozót, hogy haladéktalanul végezzék el a feladatot a holnapi nap folyamán, hogy a következő két napban legyen lehetőségük az oltandók értesítésére.

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

A polgármester levelére eddig választ még nem kapott, azt írja a kormánymegbízott, akivel az elmúlt egy évben napi telefonos kapcsolatban és korrekt munkaviszonyban voltak, azóta sem veszi fel a telefont. Feltételezi, hogy nem a saját döntése alapján. A fennakadás komoly problémákat okozhat, ahogy fogalmaz

Ha nem történik meg az oltóhely bejárása, nem tudjuk időben értesíteni a beoltandókat, és a háziorvosok tájékoztatása alapján borul az oltási terv.

Bejegyzését azzal zárja a polgármester, hogy csak remélni tudja, semmilyen politikai érdek nem írja felül a rájukk bízott emberek egészségének védelmét.