Ezeket tartsd szem előtt a tökéletes mosolyért (x)

Ezeket tartsd szem előtt a tökéletes mosolyért (x)

Egy tökéletes mosoly bizalmat áraszt, és magabiztossággal ruházza fel boldog tulajdonosát. Azonban a szép mosolyért szinte mindig tenni kell, és a megőrzése is mindennapos figyelmet igényel. Mit érdemes szem előtt tartani a lenyűgöző mosolyért? Mutatjuk!

1. Legyen alapelv a rendszeres fogmosás!

Habár a fogmosás unalmasnak vagy akár végtelenül monotonnak is tűnhet, mégis érdemes rászánni azt a 2-3 percet. Ugyanis a fogmosás jelentősen hozzájárul a fogszuvasodás és az ínybetegségek megelőzéséhez is. Emellett egy kellemesen hűsítő, mentolos fogkrém mindig friss leheletet és lendületet biztosít.

Miért olyan fontos az esti fogmosás?

  • Ha nem mosol fogat lefekvés előtt, akkor egész éjszaka baktériumok lepik el és károsítják a fogaidat. Ez a rossz szokás pedig magasabb savtermeléshez, a zománc károsodásához és fogszuvasodáshoz vezethet.

2. Használj szájhigiéniai termékeket!

Szerencsére a fogkefe mindennapos használata mellett még számos módon tehetsz fogaid és mosolyod szépségéért. Érdemes például a fogselymet és a szájvizet is bevetni, hogy minél egészségesebb szájhigiéniai körülményeket teremthess.

Mire jó a fogselyem?

  • Fogmosás közben - különösen egy 3 hónapnál régebbi fogkefével - gyakran nehéz elérni a fogak közötti réseket. Azonban fogselyemmel még a nehezen elérhető területeket is könnyedén megtisztíthatod a lepedéktől.

Miért hasznos a szájvíz?

  • Étkezés után a szájvízzel való öblögetés segít megszabadulni a baktériumoktól, és friss leheletet is biztosít. Fontos viszont megjegyezni, hogy a fogmosást soha nem helyettesíti a szájvíz használata.

3. Járj rendszeresen fogászati ellenőrzésre!

Legyen szó bármilyen szájhigiéniai problémáról, a rendszeres fogászati szűrésen még idejében kiderülhet a baj. Így nemcsak a nagyobb beavatkozások, hanem a magasabb kiadások is megelőzhetők. Egy általános fogászati vizsgálat kb. 15 perc alatt lezajlik, és rengeteg kellemetlenséget spórolhat meg a jövőben.

4. Kérj tanácsot a fogorvostól!

Ha tényleg a tökéletességre törekszel, kérdezd meg bátran a fogorvostól, hogy mit lehetne tenni az esztétikailag és egészségügyi szempontból is makulátlan mosolyért. Ekkor szóba jöhet a fogkőeltávolítás, a fogfehérítés és szükség esetén akár a felnőttkori fogszabályozás is.

A modern fogászati kezelések pedig fájdalommentesek és gyorsak, ezért soha nem érdemes halogatni őket. Lehet, hogy a kívánt mosoly elérésétől már csak egy 15-20 perces mosolyszépítő kezelés választ el.

5. Válaszd a mosolytervezést!

Napjainkban a kifinomult fogászati technológiának köszönhetően már az összes fontos szögből felvétel készülhet az arcod vonásairól, hogy a fogorvossal közösen, számítógépes program segítségével tervezzétek meg a jövőbeli mosolyod.

Hogyan működik a mosolytervezés?

A digitális mosolytervezők felismerik az arc megfelelő szögét és a fej legoptimálisabb helyzetét, hogy a hibákat korrigálva, immár helyesen pozícionálva készítsenek fotókat a mosolyodról. Így előre láthatod a különböző végeredményeket, és a kezelés után pontosan a képeken látott mosolyod fog majd visszaköszönni a tükörből.

A tökéletes mosolyért bizony tenni kell. Azonban a szájhigiéniára való mindennapos odafigyeléssel és a rendszeres fogászati szűrésekkel, szükség esetén pedig a fogkőeltávolítás vagy éppen a fogfehérítés segítségével máris rengeteget tehetsz a makulátlan eredményért.