Az előző idényben röpke 3,9 milliárd forinttal támogattuk az adónkból a felcsúti focicsapatot

Az előző idényben röpke 3,9 milliárd forinttal támogattuk az adónkból a felcsúti focicsapatot

Tíz év alatt összesen 923 milliárd forint taotámogatást kalapoztak össze a látvány-csapatsportágak szervezetei a nyereséges cégek társasági adójából – derül ki a 24.hu által készített összeállításból. A 2020/21-es idényre 88,7 milliárd forint felhasználását jelentették a portálnak a sportszövetségek.

A foci továbbra is népszerű, de a Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető által elnökölt kézilabda-szövetség a legutóbbi idényben már 23,8 milliárd forint lehívásáról szolgáltatott adatot, míg a Csányi Sándor OTP-vezér vezette Magyar Labdarúgó Szövetség „csak” 21,5 milliárdról. A lap szerint ennek oka, hogy a futballklubok és maga az MLSZ lassabban számolják el a társasági adóból származó támogatásokat.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

A fociban „természetesen” semmi nem veszélyezteti a felcsúti Puskás Akadémia egyeduralmát. Orbán Viktor falujának csapata tíz év alatt 36,3 milliárdot, a 2020/21-es idényben pedig 3,873 milliárd forintot kapott. A második helyen a Tállai András fideszes képviselő, államtitkár által vezetett mezőkövesdi Zsóry FC áll, nem is utcahosszal, hanem „körhátránnyal” lemaradva: 516,5 milliót kalapoztak össze. Az UEFA Konferencia Liga 2. selejtezőkörében világverőnek csöppet sem nevezhető ellenfelétől csúnyán (kettős vereség, 0-5-ös gólkülönbség a lett Rīgas ellen) kikapó Felcsút taotámogatása közelítette a 4 milliárdot, emellett a tavaly Bajnokok Ligája-, idén pedig Európa Liga-csoportkörös (Kubatov Gábor Fidesz-pártigazgató által vezetett) Ferencváros taotámogatása eltörpül a maga 83,1 milliójával. A Fradi jelenlegi legnagyobb hazai riválisának a még mindig Videoton néven ismert Mol Fehérvár FC-nek 108,5 milliót szántak a taoból a nyereséges vállalkozások, és a székesfehérváriak eddig még ezt az összeget sem hívták le.