Száz autó katalizátorát lopták el tolvajok a Magyar Honvédség tápiószecsői telephelyéről

Száz autó katalizátorát lopták el tolvajok a Magyar Honvédség tápiószecsői telephelyéről

Száz autó katalizátorát lopták el tolvajok a Magyar Honvédség tápiószecsői telephelyéről 2021 júniusában. A tolvajok a kerítésen átmászva jutottak be a honvédségi területre, ahol aztán a parkoló autókból kivágták és ellopták a katalizátorokat – írja sajtóközleményében a Budapest Környéki Törvényszék.

Mint írták,

ezzel a módszerrel több mint 120 darab kocsit tettek tönkre, és 8 650 000 forintos kárt okoztak.

A Nagykátai Rendőrkapitányság üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett lopás miatt indított eljárást.

Az ügynek eddig két gyanúsítottja van, a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája február 18-án rendelte el a letartóztatásukat. Az indoklás szerint azért, mert fennáll a szökés és a bűnismétlés veszélye.

A fiatalabb gyanúsított ellen több büntetőeljárás is folyamatban van. Az idősebb gyanúsított is bűntetett előéletű, állandó munkahelye nincs, a megélhetését feltehetően lopások elkövetésével biztosítja.

A nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottakat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatásukat az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2022. március 18-ig.

A döntést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsítottak és védőik fellebbeztek ellene, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.