Ha Tarlós nem veszi észre, még mindig csúszkálna Budapest?!

Már persze nem úgy, hogy lapátot fogott, hanem telefonon rászólt az FKF Zrt. és a BKV Zrt. vezérigazgatójára, és ahogy azt a hvg.hu idézi, felszólította őket:

"nyomás takarítani, majd utána beszélünk”.

Nyilvánvaló módon ezt nem úgy értette, hogy a két magas beosztású cégvezető ragadjon lapátot, hanem, hogy a megfelelő személyeknek adja ki a megfelelő utasítást.

Lapunk csütörtökön számolt be arról, hogy a Közterület-fenntartó felhívására 300-an jelentkeztek, így segítve a budapestiek életét:

Akiket észre sem veszünk: háromszáz keményen dolgozó kisember segít Budapesten

Miközben szerdán minden fővárosi vagy csúszkálva, vagy épp egy óriási pocsolyában tapicskolva szidta az időjárást, a rendszert, vagy épp a különböző szerveket, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) felhívást adott közre, hogy délutántól nyolc órás munkára vár munkavállalókat, akik a síkosságmentesítésben segítenének. Persze, nem ingyen: 4 ezer forintot kaptak a műszak végén a valóban keményen dolgozó kisemberek.

Tarlós egyébként a fővárosiak elnézését kérte a megállók és a járdák síkossága miatt, mint mondta, nem érti, hogy ez hogyan állhatott elő, de a saját szemével is látta, hogy a helyzet balesetveszélyes.

Érdekességképpen a BKV szerdán még azt közölte, hogy mindent elkövet az utasok biztonsága érdekében: szerződéses partnerei kedd délután óta takarítják a több mint 5 ezer megállóhelyet és csomópontot.

Azt pedig döntsék el önök, hogy mindez milyen eredménnyel párosult.