Tarlós szerint "kommunikációs túlkapás" az, amit a Római Lakópartról hirdetnek

150 millió forintot kérnek egy 120 négyzetméteres lakásért a városszerte reklámozott Római Lakópart elnevezésű ingatlanegyüttesben. A beruházástól a kivitelezésig Fidesz-közeli érdekeltségek által vitt projekt engedélyeztetése még az önkormányzat változtatási tilalma előtt történt meg, az ingatlanárak pedig a leendő mobilgát miatt ugrottak az egekbe.

Annak ellenére azonban, hogy a terület üdülőövezetnek számít, a Római Lakópart reklámja arra utal, hogy a lakások otthonként szolgálnak majd a vevőknek, mintha lakóövezetről lenne szó. Pedig nem az, legalábbis még.

A reklám miatt Tokody Marcell jobbikos fővárosi képviselő fordult Tarlós Istvánhoz még október 26-án, felhívva figyelmét az ellentmondásra. A főpolgármester azonban érdekes választ adott, miszerint "kommunikációs túlkapásról" van szó, aminek semmi köze az önkormányzathoz.

A jobbikos képviselő szerint a reklámban megfogalmazott állítás felveti annak a gyanúját, hogy ingatlanspekulációról van szó, tehát -a gondolatmenetet követve- később akár lakóövezetnek is nyilváníthatják a területet.