Tarlós: veszélyben a 3-as metró felújítása, Lázár csak röhög az egészen

"Most már komolyan kezdem veszélyben érezni ezt a projektet" - idézi az MTI Tarlós István pénteki sajtótájékoztatóját.

Mint mondta, van olyan érzése, hogy "egyesekben van szándék a meghiúsításra", és ennek könnyen lehet következménye a 3-as metró leállítása.

A főpolgármester közölte, azért fordul Orbán Viktor miniszterelnökhöz a 3-as metró ügyében, mert nem marad más választása; úgy látja, hogy Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter

"a szemébe nevet a budapestieknek és egyszerűen gúnyt űz ebből 3-as metró problémából".

Végre megvan a magyarázat a letepeledési kötvény megszüntetésére

Lázár János a 67-ik kormányinfón közölte: a kormány nem enged a Jobbik "zsarolásának", nem kötik össze a bevándorlás megállítását "pitiáner, piszlicsáré" ügyekkel, amely szerinte kisszerűség.Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy a felminősítés miatt érdemben javult a külső államadósság helyzete, ezért vissza lehet térni a hagyományos eszközökhöz, vagyis nem lesz szükség a jövőben a kötvényekre.

Lázár csütörtökön arról is beszélt, a kormány megkértük Budapestet, hogy a magyar gyártású buszoknak adjon egy esélyt, "többet nem tudunk tenni. Minden önkormányzattól ezt fogjuk kérni: adjanak esélyt a magyar buszgyártásnak". Tarlós emlékeztetett: május óta érvényben van egy kormányhatározat, amely az egyedüli lehetséges forrásból, az Európai Beruházási Bank hiteléből megtiltja mindenféle busz vásárlását. "Ez nem zavarta a minisztert, hiszen csütörtökön is felhívta a figyelmet arra, szeretné, ha a saját tiltásuk ellenére buszokat vásárolnánk" - jegyezte meg.

"Kiszálltunk végleg a szolgáltatásvásárlásból, összekaparjuk, ami van"

- fogalmazott Tarlós István, hozzátéve: ha egy szakaszra való járművet össze tudnak szedni, akkor megpróbálnak nekifognia kivitelezésnek, ha a másik akadály, az állomásokra adott magas árajánlatok kapcsán felmerült probléma is elhárul.

Tarlós nyert? Saját buszokkal pótolják a 3-as metrót

A testület 23 igen szavazattal, 2 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett fogadta el a javaslatot, miszerint saját buszokkal oldja meg a főváros a 3-as metróvonal infrastrukturális felújítása miatti szerelvénypótlást. Az, hogy a 3-as metró katasztrofális állapotban van, nem újdonság. Lassan egy évtizede nyilvánvaló, hogy a 40 esztendeje átadott metróvonal komoly felújításra szorul.

Tarlós István kitért arra is, fél évet adtak arra, hogy a "kormány jóhiszemű tagjait félrevezető kevésbé jóhiszemű tagjai" bebizonyítsák, hogy vannak magyar buszok.

Lesznek választási következmények

Kijelentette: ha meg kell állítani idő előtt a metrót, és tovább folyik a szándékos időhúzás, akkor "alig hiszem, hogy ezt következmények nélkül lesz 2018 tavaszán".