Az egykori újpesti sztárfocista is bekerült a taszári repteret megvásárló cégbe

Az egykori újpesti sztárfocista is bekerült a taszári repteret megvásárló cégbe

Már nem az SGF Silu Global Fund Holding Zrt. cégügyeit intéző ügyvédi iroda egyik ügyvédjének 10. emeleti lakása, hanem az ügyvédi iroda Hajós utcai székhelye lett a taszári reptér megvásárlására kiválasztott SGF székhelye. Ez derül ki a Cégbírósághoz pénteken benyújtott dokumentumokból. Azonban ennél is fontosabb fejlemény, hogy átalakult a zrt. tulajdonosi szerkezete is.

Az eddigi két tulajdonos,

Németh János és Cseke István mellé bekerült az egykori újpesti csatár, Kovács Zoltán László is.

Az 50 darab, egyenként 100 ezer forintos részvényből így 22-22-t az eddigi tulajdonosok, míg 6 darabot, azaz az összes részvény 12 százalékát már Kovács birtokolja – derül ki a közgyűlési jegyzőkönyvből. (Hogy az egykori Megyeri úti sztárnak László a második keresztneve, ebből az MLSZ-dokumentumból derül ki.)

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

A jegyzőkönyv november 29-i keltezésű, vagyis az ügyletre három nappal azt követően került sor, hogy lapunk elsőként írta meg, az SGF versenytárgyalás nélkül vásárolhatja meg a taszári repteret.

Eladják a taszári repteret

Versenyeztetés nélkül adja el a kormányzat a taszári repülőteret. Az erről szóló kormányhatározat csütörtök éjjel jelent meg a Magyar Közlönyben. Az intézkedés szerint az értékesítés célja, hogy a korábban az amerikai haderő légibázisaként működött komplexum „kereskedelmi, ipari és logisztikai célú hasznosításával kereskedelmi repülőtér" funkciót kapjon.

Az ügynek ma újabb csavart adott az a lapunk által is szemlézett nyilatkozat, melyet a KDNP-s országgyűlési képviselő, Móring József Attila tett:

az Újpest FC lehetséges vevői között felbukkant egy több üzletágban érdekelt magyar befektetői páros, Cseke István és Németh János.

Akik az SGF eddigi tulajdonosai voltak. Melléjük szállt be most a klub vezérigazgatója, korábbi sztárja.

Rövid időn belül eladhatja az Újpest FC-t Roderick Duchatelet?

Ahogy korábban írtunk róla, szombaton egy szurkolói teremfoci-tornán nagy bejelentésre került sor, ugyanis Móring József Attila egykori fideszes, jelenleg KDNP-s országgyűlési képviselő nagy ovációval kísérve elmondta, sokan, régóta dolgoznak már azért, hogy az Újpest tradicionális címere visszatérjen, s a klub új kezekbe kerüljön.

Érdekesség még, hogy az SGF egyik tulajdonosa, Németh János november elején (a dokumentumokat november végén adták be a Cégbíróságra) Hunsolvent Vegyianyag Termelő és Kereskedelmi Kft. néven céget alapított Kiss Elemérrel, akit csak felszámológuruként emlegetett a sajtó. Kiss a Mátraholding tulajdonosa, a Hunsolventben Németh és Kiss 4,5-4,5 millió, míg a Mátraholding, illetve a Németh és Cseke Kft. 500-500 ezer forinttal szerepel. (Ez a Kiss Elemér egyébként nem azonos a Gyurcsány-kormány korábbi kancelláriaminiszterével.)