A választás előtt jöhet taxisblokád Ferihegyen

A repteret akarják.

A Magyar Nemzet birtokába jutott e-mail szerint az Európai Taxis Egyesület április 6-tól akarja blokád alá vonni a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérhez vezető utat, vasárnap reggelig, azaz a választás napjáig.

Honlapjuk szerint többek között az a problémájuk, hogy a Budapest Airport elégedett a jelenlegi taxis szolgáltatóval és nem akar módosítani a szerződésen. Ha nem teszik lehetővé, hogy a reptérre hívott taxisok öt percnél hosszabb ideig várakozhassanak a 2-es terminál előtti belső körben, blokkolják a forgalmat. Azokat a jogokat követelik, ami a jelenlegi hivatalos partnert, a Főtaxit illeti.

A tervek szerint végiggurulnak a ferihegyi gyorsforgalmi úton, majd a 2-es terminál sorompója előtt felsorakoznak, blokád alá véve a repteret.

Nem csak a Főtaxi jogait akarják, hanem kormányváltást is, a Magyar Nemzet szerint ez olvasható az e-mailben:

„2018. április 8. nagy változást jelent mindannyiunk életében. Egyrészt lehetőségünk nyílik leváltani a velejéig korrupt, dilettáns kormányt, másrészt visszaszerezhetjük a repteret."

A Főtaxinak 2020-ig van szerződése a repülőtérrel.

Az egyik legnagyobb hazai taxiszervezet, az Országos Taxis Szövetség elhatárolódik a blokádtól, nem vállalnak sorsközösséget azokkal, akik saját gazdasági cél vagy egyéb üzleti érdek miatt veszélyeztetik és próbálják befolyásolni a választás politikai kimenetelét.

A Budapest Airport kommunikációs igazgatója, Hardy Mihály is reagált. Azt nem tudja, hogy mennyire komoly a helyzet, de ez már rendőrségi ügy, érvényes szerződést nem fognak felrúgni fenyegetőzések miatt.

Itt már írtunk a sztoriról:

Blokád alá vonják a ferihegyi repteret a taxisok?

Ha két héten belül nem teszik lehetővé, hogy a repülőtérre rendelt taxisok öt percnél hosszabb ideig várakozzanak a 2-es terminál előtt, a belső körben, akkor forgalomlassítás és blokád jöhet - írja a Népszava, akik ezt Csertek Istvántól, az Európai Taxis Egyesület elnökétől tudták meg.A lap úgy értesült, hogy Csertek múlt héten találkozott a Budapest Közút Zrt.

(fotó: Máthé Zoltán/MTI)