Teljes káosz a románok elleni meccsjegyek körül

Az Ultras Liberi szurkolói oldal egy olvasója az alábbi levélben számolt be az MLSZ-nek kálváriájáról, ezt változtatás nélkül közöljük:
 
“Tisztelt MLSZ!
 
Azzal a problémával keresem Önöket, hogy a jelenleg a külföldön dolgozó, illetve élő magyar állampolgárok számára semmilyen utat nem biztosítottak a szeptember 4-i Magyarország-Románia mérkőzés belépőjegyeinek a megvásárlására, hozzájutásához, amennyiben még nem rendelkezik szurkolói kártyával.
 
A tegnapi napon telefonon hívtam az MLSZ irodát, ahol Varga Sándorral sikerült beszélnem ezekről a kérdesekről. Mivel nem volt biztos a dolgokban, kaptam tőle egy mobiltelefonszámot, hogy érdeklődjek a Ticket Express-nél. Mikor felhívtam őket, a hölgy azt a tájékoztatást adta, hogy egyetlen egy megoldást tud ajánlani, az pedig a következő: ha valaki bemegy a budapesti jegyértékestő irodákba, ott a személyi igazolványnak és a lakcím kártyának (vagy azok másolatával) a bemutatásával megveszi a belépőt. Ebben az esetben egy ember maximum 6 db jegyet tud vásárolni.
 
Ez már talán egy ki induló pont lett volna, de felmerült bennem a kérdés, hogy milyen módon lenne magyar lakcímkártyája egy évek óta külföldön élő embernek? Nem baj, elfogadtam, mert nekem éppen még megvan a magyar lakcímkártyám, de ettől függetlenül a felmerült helyzet abnormális, sok hozzám hasonlóan külföldön élő magyar honfitársam ugyanis már nem rendelkezik hazai lakcímet igazoló kártyával.
 
Pár óra múlva kaptam egy hívást ugyanettől a hölgytől (Irén), hogy futott pár kört a dologgal kapcsolatban, és ez a variáció nem megvalósítható sajnos. Természetesen a következő kérdéseim azok voltak, hogy akkor milyen más úton lehet próbálkozni Magyarországtól több ezer km-ról? Sajnos semmilyen opciót nem tudott mondani.
 
Ezek után visszahívtam Varga Sándort (MlSZ), aki teljesen segítőkész volt a dologgal kapcsolatban, mivel belátta, hogy jogosak a kérdéseim, így azt az opciót ajánlotta, hogy hívjam már vissza a hölgyet és kérdezzek rá, hogy járható-e az az út, amelynek nyomán a finnek elleni idegenbeli mérkőzés előtt belépőhöz lehetett jutni, miszerint regisztrálok a szurkolói kártyára a honlapon, a kapott számmal megveszem a belépőt, és együtt fogom átvenni a kártyát a belépővel együtt a helyszínen, ugyanis külföldre nem postázza ki az MLSZ a szurkolói kártyát. Addig Varga úr is párhuzamosan telefonált a Ticket Express vezérigazgatójának ezzel a kérdéssel, majd miután újra vissza hívtam Varga urat, szinte egyszerre mondtuk egymásnak, hogy sajnos negavtív választ kaptunk mindketten: ezt a lehetőséget határozottan eltörölte az MLSZ.
 
Tehát szurkolói kártyára ha tudunk is regisztrálni, nem tudunk hozzájutni, amivel online meglehetne vásárolni a belépőket, mert az MLSZ nem postázza ki külföldre. Akkor ismét kérdésekkel “bombáztam” Varga urat, hogy hogyan tovább, ugyanis erre a mérközésre is egy angol barátommal utaznék és mennék, akivel az idegenbelire is.
 
Az MLSZ által lehozott közleményben megtalálható az is, idézem a honlapjukról: “Külföldi állampolgárok emellett az interneten utalványt vásárolhatnak, amelyet a mérkőzés napján tudnak jegyre beváltani a Syma csarnokban, vagy a Groupama Arénánál telepített beváltási pontokon. ” tehát, hogy ha az angol barátom ilyen módon jegyhez tud jutni akkor, én is betudom- e így szerezni? A válasz “nem” volt, ugye én magyar állampolgár vagyok. Varga úr teljesen nyíltan kijelentette (bár érződött raja, hogy szerinte sincs rendben) hogy a külföldön élő magyar állampolgároknak semmilyen opció nem lett kidolgozva a jegy megvételére, míg a külföldi állampolgároknak igen.
 
Azt a kérdést tettem fel Varga úrnak: “Akkor gyakorlatilag az angol barátom akit vinnék a mérkőzésre, külföldi állampolgárként jegyhez tud jutni, míg én, a külföldön élő magyar állmpolgárnak esélye sincs beszerezni a jegyét onnan ahol él és dolgozik?”
 
A válasz “igen” és érződött, hogy Varga úr is leesett a saját székéről ezek után… Tehát elmondhatjuk, hogy az MLSZ esélyt sem adott a külföldön élő magyar állampolgároknak a belépők megvásárlásához, míg egy külföldi állapolgárnak legyen az bármilyen nemzetiségű, igen.
 
Mivel tudomásom szerint, csak Angliából több száz magyar készül a budapesti mérkőzésre,(vannak akiknek már arepülőjegye is megvan) szeretne jegyhez jutni a Magyarország-Románia mérkőzésen kívül az Észak-Írország-Magyarország összecsapásra is, arra kérem Önöket, az összes külföldön élő magyar állampolgár nevében, akik részt szeretnének venni ezeken a mérkőzéseken és nincs szurkolói kártyájuk, hogy dolgozzanak ki erre egy megoldást, ugyanis még van több mint egy hét hátra van a jegy értékesítéséig! Vagy amennyiben nem hajlandóak erre, hozzanak le egy nyilatkozatot, hogy a külföldi magyaroknak esélyük sincs jegyhez jutni, ugyanis nagyon sok embert fog kellemetlenül érinteni ez a kritikán aluli szervezettség.
 
Ammenyiben nem történik legkésőbb kedd reggel 10-ig (július 28) semmilyen előrelépés ez ügyben Önöktől, legyen az csak egy válaszlevél erre az emailra, akkor a médiához fogunk fordulni az elégedettlenségemmel.
 
Köszönettel:
Tamás”

Bojkott

Ugyanakkor ez még nem minden: a magyar válogatott szurkolói csoportja, a Carpathian Brigade hétfőn közölte, hogy bojkottálják a mérkőzést a jegyvásárlási feltételek miatt. Itt a rövid, lényegre törő közleményük:
Szurkolótársak!
 
Hosszas mérlegelés után úgy döntöttünk, hogy nem megyünk be a románok elleni meccsre. Az egyenetlen jegyvásárlási feltételek elfogadhatatlanok számunkra. A mérkőzésre közös meccsnézést szervezünk, melyről a részleteket később közöljük. Köszönjük megértéseteket!
 
HAJRÁ MAGYAROK!
Ahogyan az várható volt, a szeptember 4-i, sokak által "az évtized meccsének" tartott magyar-román találkozót nemcsak a stadionban, hanem szervezett keretek között az utcán is nyomon követik majd a szurkolók.

Szavazzon!

[[nid:171942]]