Teljes mellszélességgel a védőnők mellé áll a néppárti ellenzék

A Jobbik támogatja a védőnők sztrájkterveit.

A Jobbik azért támogatja a védőnőknek bérezésük emelése érdekében szervezett sztrájkját, mert a néppárti ellenzék számára úgy tűnik, „a menekültválságba menekült Orbán Viktor” elfelejtette: olyan égető kérdések várnak megoldásra, mint a romokban heverő egészségügy dolgozóinak és betegeinek problémái.

A párt méltánytalannak tartja, hogy „a hungarikum védőnőknek érdemi fizetésemelést ígértek, amely helyett a Fidesz-kormány egyszerűen becsapta őket”. A sokadik egészségügyi vezetőjét emésztő kormány képtelen az egészségügy kríziseivel megbirkózni, a problémákat nem megoldja, hanem saját maga generálja – állítja a Jobbik Magyarországért Mozgalom, mely mindenben támogatni fogja a védőnőket, hogy az általuk kitűzött célt, így az egészségügyi bértábla alá kerülést, a megbecsülést nyújtó munkakörülményeket elérhessék.

Ezen túlmenően a jobbikos politikus tisztelettel kéri a védőnőket foglalkoztatókat, hogy a nekik küldött, visszamenőlegesen is kiosztott összeget teljes egészében és kizárólag a védőnők béremelésére fordítsák, ezzel orvosolva a Fidesz-kormány hibáját.