Lehet, hogy mégis nyomoznak a rendőrök Tiborcz István ellen?

Okozhat még kellemetlen percet Orbán Viktor vejének a magyar állam?

Tiborcz István korábbi cége elleni nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda bűncselekmény hiánya miatt lezárta. Ugyanakkor a 24.hu úgy értesült, hogy a közvilágítási tendereken egykor taroló céget érintő eljárásról leválasztottak egy azzal korábban egyesített feljelentést. Méghozzá azt, amelyiket a váci közvilágítás korszerűsítése miatt hűtlen, illetve hanyag kezelés miatt tett egy helyi ellenzéki képviselő. A szintén az Eliost érintő feljelentés ügyében könnyen lehet, hogy tovább nyomoz a rendőrség.

A Pest megyei településsel kapcsolatos ügyet ugyanis még azelőtt elkülönítették a költségvetési csalás miatt zajlott alapügytől, mielőtt a rendőrség megszüntette volna az utóbbit.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Korrupció és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya ezt azzal indokolta, hogy a két ügy tárgya nem azonos.

Jellemző, hogy az Elios lámpacseréi miatt 20 millió forintra büntette a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a váci önkormányzatot, amit azóta részletekben ki is fizetett.

Elvitték a rendőrök az Elios-botrány váci iratait?

Rendőrségi lefoglalás a városházán - írja Facebook-bejegyzésében a Vácért Lokálpatrióta Egyesület. A helyi civil szervezet azt taglalja, „hosszas, sok jogi csűrés-csavarást tartalmazó levelezés után a holding (a város üzemeltetéséért felelős önkormányzati cég - a szerk.) megengedte Ferjancsics Lászlónak (az Együtt váci önkormányzati képviselője - a szerk.), hogy betekintsen a 2013-as és 2014-es beszerzési és közbeszerzési anyagokba, mely lehetőséggel csütörtökön élt is a képviselő".