Tippek, hogy hogyan sarcoljuk tovább az autósokat

Hogyan lehetne még jobban megutáltatni magun... izé... díjemelésekkel azt hazudni, hogy tovább csökkennek az autósok terhei?

 - Vissza a hídpénzt!
(Nem is értem, ez hogy nem jutott eszébe senkinek a minisztériumban. Elég lett volna megkérdezni pár nem idén nyáron barnult gyöngyöspatai kölköt, nekik van ebben rutinjuk.)
 
 - Belsősáv-használati díj. Mi az, hogy az autós még gyorsan is akar haladni, ennek érdekében nem átall a gyorsabb sávba váltani?
(Mondjuk a hetvenes táblánál negyvennel tötymörgő vasárnapi mazsolákat onnan ki kellene paterolni...)
 
 - Kanyarodási díj. Kis ívben 15 Ft/alkalom, nagy ívben 20 Ft/alkalom.
(Indoklás: jobban kopik az aszfalt.)
 
 - Tömegközlekedési jármű megelőzésének díja. Nehogymá' kovácsjózsi gyorsabban eljusson A-ból B-be autóval, mint tömegközlekedve! A díj éves mértéke azonos a megyei Volán éves bérletének árával, a fővárosban az éves BKV-bérletárral, ennek fejében jogosult bármennyi tömegközlekedési járat megelőzésére. Az autósnak e joga kiterjed a lerobbant busz kikerülésére is! A lerobbant busz díjfizetés nélküli kikerülése büntetést von maga után: az autósnak be kell vontatnia a legközelebbi garázsba/bontóba.
 
 - Kereszteződéshasználati díj. Sínpáronként 20 Ft/alkalom. Azért olyan sz*r a tömegközlekedés állapota, mert a sok hülye autós elkoptatja a síneket, amikor áthajt rajtuk. Indokolt tehát az így okozott kopás megtérítését követelni. Fizeti kell akkor is, ha az autós a felszínen keresztezi a metróvonalat, mert... (Majd megkérjük Kocsis Mátét, hogy találjon ki erre is valami nevetséges kommunikációs panelt, amit kiplakátolhatunk országszerte.) Fizetnie kell David Hasselhofnak akkor is, ha KITT-tel átugrat a sínek fölött, nálunk ugyanis nincs kivételezés!
 
 - Felüljáró igénybevételének díja: 100 Ft/alkalom.
 
 - Aluljáró igénybe vételének díja: 90 Ft/alkalom.
(Ugyanis fúrni jobban tudunk, mint építeni.)
 
 - Anyázási díjak sofőrként vagy utasként.
 * Állam- és/vagy kormányfő szidása: 200 Ft/alkalom.
 * Kormány, kormánypárt szidása: 150 Ft/alkalom.
 * Miniszter, államtitkár szidása: 100 Ft/alkalom.
 * Rendőr szidása: 50 Ft/alkalom (UTE-szurkolóknak 40 Ft/alkalom).
 * Zsidózás: 6 millió Ft/alkalom (kedvezmény a Btk. előírásai miatt nincs).
(Éves bérlet váltására nincs lehetőség, de 50%-os kedvezményben részesül, aki a legutóbbi 3 Békemenet valamelyikén igazoltan részt vett.)
 
 - A Nemzeti Útdíjfizetési Rendszer bármiféle kritizálása a vezetői engedély azonnali bevonását vonja maga után.
 
DZ