A kormány ismét kizárta Budapestet egy turisztikai pályázatból

A kormány ismét kizárta Budapestet egy turisztikai pályázatból

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a héten jelentette be, hogy tizenegy, új fejlesztési régiót alakítanak ki, és ezek között a jövő év végéig mintegy 4 milliárd forintot osztanak ki.

Bár a miniszterelnök kifejtette korábban, hogy csak a budapesti turizmusban lát nagy problémákat, miután a járvány következtében ez a szektor majdnem teljesen leállt, ki nem találná, hogy a kormány melyik régiót zárta ki a pályázatból.

Persze, hogy a fővárost, ami a magyar közlönyben megjelent kormányrendelet mellékletéből derült ki. A 11 régió közül az utolsó „Budapest környéke - írja a népszava.hu. Az ebbe a régióba sorolt települések között ott van például Székesfehérvár, Hatvan, a kormányfő faluja, Felcsút, vagy épp Csabdi, ahol a miniszterelnök vejének Tiborcz Istvánnak van családi rezidenciája, de Budapest nincs a listán.

Az MTÜ vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy a régiók arra kapnak uniós támogatást, hogy mindegyikük olyan saját márkát dolgozzon ki, amely segíti piaci pozíciójuk meghatározását és értékesíthetőségét. 

Nem elég, hogy Budapestet kizárták, konkrétan még büntetik is a fővárost, miután idén januártól 122,2 milliárd forintnyi pályázati támogatást osztottak szét a turisztikai célelőirányzatból úgy, hogy ezekre a forrásokra kizárólag vidéki szállodák és panziók jelentkezhettek.