Úgy sem találja ki, mire költenek több mint 8 milliárd forintot a Volánbusznál!

Több mint bruttó 8 milliárd forintba kerülnek a Volánbusz Zrt. munkavállalói részére készülő egyenruhák – szúrta ki az mno.hu a közbeszerzési hirdetményben.

Mindenre figyelnek:

  • 24 ezer férfi télikabát,
  • 57 ezer nyakkendő,
  • 110 ezer nadrág,
  • 114 ezer hosszú és ugyanennyi rövid ujjú ing,
  • 6 ezer blúz és szoknya,
  • 3 ezer sál.

(Utóbbi két tételt csak a női alkalmazottaknak kell viselnie).

Íme a magyar buszgyártási stratégia működés közben: használt Volvókat vesz a Volánbusz

Úgy szenderült jobb létre a magyar buszgyártási stratégia, hogy meg sem született. Összesen 160 darab használt, közösségi közlekedésre alkalmas, helyi-elővárosi, alacsonypadlós, vagy alacsony belépésű szóló és csuklós buszt szerez be a Volánbusz, lízingkonstrukcióban, méghozzá a Volvótól - derült ki az Európai Unió hivatalos lapjára felkerült szerződésből.

Az hagyján, hogy a feltűnő pénzszórást a kabinet nem európai uniós forrásokból finanszírozza, ám a pályázat kiírása szerint ráadásul az állami cég fenntartja a jogot arra is, hogy a felsorolt tételekből akár 30 százalékkal többet rendeljen.

Újabb bilikék buszok "sárgulnak" be?

Mint ismert, az Omnibusz szakblog szúrta ki a négy, korábban a fővárosban közlekedő "bilikék" busz besárgulását, vagyis azt, hogy a Volánbusz - amely mint alvállalkozó, eddig a BKK megrendelésére a fővárosban közlekedtette azokat - kiszervezte azokat az érdi helyközi közlekedésbe.

A tendert három nonprofit társaság nyerte el: Kézmű Közhasznú Nonprofit Kft., az Efro Közhasznú Nonprofit Kft., valamint a Pro-Team Nonprofit Kft. Az új egyenruhák első adagját 90 nap múlva kell leszállítani.