Újabb légitámadás érte Kijevet, a légvédelem több mint 40 orosz rakétát és drónt lőtt le

Újabb légitámadás érte Kijevet, a légvédelem több mint 40 orosz rakétát és drónt lőtt le

Vitalij Klicsko polgármester a Telegramon azt közölte, az éjszaka több robbanás is megrázta a fővárost.

"Az ukrán légierő több mint 40, Kijev felé tartó orosz légi eszközt, köztük drónokat és rakétákat semmisített meg hétfőre virradóra"

- írja bejegyzésében az ukrán főváros katonai adminisztrációja Telegramon.

"A légvédelmünk működik" - fogalmazott Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere. A Telegramon azt közölte, az éjszaka több robbanás is megrázta a fővárost.

Szerhij Popko, a helyi polgári és katonai közigazgatás vezetője szerint

az állandó támadásokkal "az ellenség pszichológiai nyomás alatt akarja tartani a lakosságot".

A tájékoztatás szerint a támadást a többi között Tu-95MSZ stratégiai bombázókkal és robbanószerkezetekkel felszerelt drónokkal hajtották végre. A lezuhant drónok több épületet megrongáltak.

Kijevet májusban rendszeresen érték orosz támadások, a mostani pedig már a 15. ilyen művelet a főváros ellen.

A nyugat-ukrajnai Hmelnyickij körzeti adminisztrációja a Telegramon azt közölte, hétfőre virradóra orosz támadás érte a város egyik katonai létesítményét. A bejelentés szerint a támadás nyomán kigyulladt egy üzemanyagraktár, valamint öt repülőgép és a körzet katonai repülőterének kifutója megrongálódott.

Robbanásokat jelentettek a nyugat-ukrajnai Lvivből, a közép-ukrajnai Vinnyicából, valamint az ország déli részén fekvő Odesszából is - tájékoztatott a BBC brit hírtelevízió.

(Címlapkép: Az ukrán rendőrség által közreadott képen az ukrán légvédelem által lelőtt orosz rakéta maradványai Kijevben a Kijevi terület elleni éjszakai orosz rakétatámadás után, 2023. május 18-án. MTI/AP/Ukrán rendőrség)