Újabb fideszes feledékenység: az új helyettes államtitkárnak már kínosak a szentendrei évek

Becsey Zsoltnak, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedésért felelős helyettes államtitkárának az államfő február 15-ei hatállyal felmondott, ezzel párhuzamosan Dukai Miklós szintén február 15-ével a Belügyminisztérium (BM) önkormányzati helyettes államtitkára lett.

Mindkét változás a Magyar Közlöny keddi számában jelent meg.

Néha sajnálatos, de az Alfahír szerkesztősége nem szenved abban a jótékony feledékenységben, amely a fideszes politikusokra jellemző (emlékezetes, legutóbb nekünk kellett emlékeztetnünk Riz Gábort arra, hogy havi félmillióval vastagabb, mint azt korábban hitte magáról).

Így kíváncsiak voltunk, hogy vajon Dukai Miklós is megfeledkezett-e a Szentendrén eltöltött önkormányzati éveiről? A válasz igen, legalábbis a BM honlapjára feltöltött önéletrajza szerint, ez a helyzet.

Persze, ennek is megvan az oka, ugyanis a frissen kinevezett helyettes államtitkár egyszerre volt a Pest Megyei Kormányhivatal ügyfélszolgálati főosztályvezetője, illetve fideszes önkormányzati képviselő Szentendrén.

Ez pedig első ránézésre kimerítette az összeférhetetlenség törvényi tilalmát (igaz, a Pesti Kormányhivatalnál nem ez volt az utolsó ilyen eset). Viszont egy kiskaput találtak Dukainak, ugyanis munkaszerződéssel foglalkoztatták, ami szerintük nem tartozik a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény hatálya alá. Ennek ellenére, egyik napról a másikra mégis kitörölték a fideszes politikus nevét a Kormányhivatal honlapjáról.

Segítünk

Persze, mit tegyen az egyszeri miniszterelnök, ha mindenki feledékeny a környezetében?

Népszavaztasson!