Nem kommentálja a Belügyminisztérium, hogy magyar lőszerrel akarták megölni az ukrán elnök főtanácsadóját

Nem kommentálja a Belügyminisztérium, hogy magyar lőszerrel akarták megölni az ukrán elnök főtanácsadóját

A Belügyminisztérium sajtóhíreket nem kommentál – közölte Pogácsás Tibor belügyi államtitkár arra vonatkozóan, hogy mit tudnak az ukrán államfő főtanácsadója elleni fegyveres merénylet során használt magyar lőszerekről.

Mint arról az Alfahír korábban beszámolt, 2021. szeptember 22-én mintegy 20 lövést adtak le egy személygépjárműre Kijev közelében, az autóban Volodimir Zelenszkij ukrán államfő főtanácsadója, Szerhij Sefir utazott. A tanácsadó ép bőrrel megúszta a támadást, azonban sofőrjét két golyó is eltalálta, míg az autón összesen 12 találatot számoltak össze.

Az esetet követően az RBC Ukrajna nyomán a magyar Kárpátinfo azt írta, Jevhenyij Jenyin belügyminiszter-helyettes tájékoztatása szerint magyar gyártmányú, 7,62 kaliberű golyókkal lőttek rá a hivatali autóra, és vizsgálni fogják, hogyan kerültek azok az országba.

Demeter Márta országgyűlési képviselő azért fordult írásbeli kérdéssel Pintér Sándor belügyminiszterhez, hogy tisztázza, van-e bármilyen tudomásuk a magyar lőszerek használatáról, és hogy ezek milyen úton kerülhettek Ukrajnába.

A miniszter helyett felelő Pogácsás Tibor azonban egyetlen mondatban intézte el a válaszadást, miszerint a Belügyminisztérium sajtóhíreket nem kommentál.