Ukrajna újra háborút akar?

Donyeck lakosságának egy részét, mintegy kétezer embert rövidesen kitelepítenek a város veszélyes kerületeiből a fronttól távolabb fekvő részekre.

„Donbásszban újra krízishelyzet állt be, a legutóbbi bombázások idején öt ember vesztette életét, 14-en súlyosan megsebesültek, felkelők is vannak az áldozatok között. Az ukránok továbbra is bombázzák a településeket, így próbálják elvonni a figyelmünket a háborús készülődésről. Komoly csapatmozgásokat, a nehézfegyverek áttelepítését, valamint a támadók létszámának növelését is jelentették felderítőink” – jelentette ki a DNR sajtófőnöke, Eduard Baszurin.
 
„47 új páncélozott harci jármű jelent meg a frontvonalon, különféle rádióelektronikai berendezések telepítését figyeltük meg, 25 páncélautó is látható a csapatmozgások idején. Öt önjáró tarack is megjelent a fronton. Más megfigyelők jelentéseiben újabb 15 páncélozott járművet és Grad típusú sorozatvetőt is átcsoportosítottak Verhnyetoreckoje mellett. Krasznogorovka mellett friss, Nyugat-Ukrajnából átdobott század ásta be magát. Hlebodarovka és Volnovaha vasútállomásokra egy-egy teljes vasúti szerelvény harckocsi érkezett. Minden amellett tanúskodik, hogy Ukrajna újra megindítja a háborút” – tette hozzá Baszurin.
 
„Még egyszer azzal fordulok Európa államai és Oroszország vezetőihez, hogy gyakoroljanak nyomást az ukrán elnökre, talán lehetséges lesz megállítani egy új háború kialakulását Donbásszban” –tette hozzá a sajtófőnök.