Némi noszogatás után Orbán is megszólalt a bucsai háborús terrorról

Némi noszogatás után Orbán is megszólalt a bucsai háborús terrorról

A kormányfő összevonta szemöldökét és elmormolt egy irgumburgumot.

Orbán Viktor miniszterelnök természetesen elítéli a bucsai tömegmészárlást – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton.

Magyarország mindenben támogatja azt a nemzetközi vizsgálatot, melynek célja, hogy felderítse a vérengzés elkövetőit – ismertette a kormányfő álláspontját Havasi Bertalan.

A sajtófőnök emlékeztetett, Orbán Viktor szerdai nemzetközi sajtótájékoztatóján is világosan fogalmazott, ez egy háború, amit az oroszok indítottak, megtámadták Ukrajnát, és ez egy agresszió.

„Ez az Európai Uniónak a közös álláspontja, és Magyarország ennek az álláspontnak a részese. Az összes atrocitásról pedig azt gondolom, hogy mindegyiket ki kell vizsgálni, (...) akárhogyan is, a civileket mindenképpen meg kell védeni, a civilekkel szembeni bántalmazást a leghatározottabban el kell ítélni, és az ilyen eseteket pedig ki kell vizsgálni. Független és pártatlan vizsgálatot akarunk” – idézte fel Orbán Viktor szavait a sajtófőnök.

Jaroslaw Kaczynski, a vezető lengyel kormánypárt, a Jog is Igazságosság (PiS) elnöke pénteken egy interjúban kritizálta Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, amiért szerinte nem volt hajlandó elítélni Oroszországot az ukrajnai Bucsában elkövetett gyilkosságok miatt.

Kaczyński szerint Orbánnak szemorvoshoz kell fordulnia, ha nem látja, mi történt Bucsában

A legbefolyásosabb lengyel politikusként emlegetett Jarosław Kaczyński elég súlyos bírálatot fogalmazott meg Orbán Viktorral kapcsolatban, amiért a magyar kormányfő nem ítélte el Oroszországot az ukrajnai Bucsában civilek ellen tömegesen elkövetett gyilkosságok miatt - vette észre a Politico hasábjain a 24.hu.

(MTI)

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}