Ukrán katonák erőszakoltak meg egy 26 éves nőt

A 93-as gépesített lövészhadosztály katonái egy 26 éves lányt először bántalmazták, verték, majd megerőszakolták.

A források szerint tíz nappal ezelőtt történt az eset, hogy Cserkaszkoje faluban a 93-as gépesített lövészhadosztály katonái egy 26 éves lányt először bántalmazták, verték, majd megerőszakolták. "A helyi lakosok beszámolói szerint az áldozatot fényes nappal a fodrászszalon épülete előtt az utcán megállították, bántalmazták, majd bevonszolták a fodrászat belső helyiségébe, bezárták az ajtót és csoportosan erőszakot követtek el rajta. Mivel a lány védekezett, többször is megütötték. Az embertelen tett áldozata súlyos állapotban került Novomoszkovszk város központi kórházába, ahol most is kezelik sérüléseit"-közölte a háborúellenes mozgalom vezetője. A falu lakói elmondták, hogy a leánynak nincs senkije, teljesen árva.

"Nincsen sem anyja, sem apja, még fiúja sincs, aki talán meg tudta volna védeni" - mondta Silova. A szemtanúk szerint a katonák megfenyegették őket, a szomszédokat, sőt az orvosokat is, hogy elkerüljék a megérdemelt büntetést.

"Amennyiben bizonyítást nyer, hogy a katonák elkövették ezt a förtelmes tettet, kérem kövessen el az Ön hatáskörében mindent, hogy a bűnösök elnyerjék méltó büntetésüket" - írja feljelentésében Viktória Silova.