„Urizálni csak úri gyerekek tudnak. Én parasztgyerek vagyok.”

A szép lassan bulibáróvá átvedlő Rogánnak egy valtonos cég adta bérbe a német rendszámú Mercedes Benzt.

Rogánék szerint azért kellett helikopterrel utazniuk az esküvőre, hogy ne kelljen a fiukkal éjszaka autózniuk, ám mint megírtuk, a propagandaminiszter és családja egy  elegáns hotelkastályban töltötte el az éjszakát.

Kedves Ismerős

Egy „kedves ismerős" és a szívélyes vendéglátók is segítették Rogánékat, hogy minimális szinten tartsák a helikopteres, luxusautós túrájuk költségeit.

„Rogán Antalért és családjáért egy kedves ismerősük ment ki a budaörsi repülőtérre" – válaszolta a Miniszterelnöki Kabinetiroda a Népszabadság megkeresésére. A „kedves ismerős" a prémiumautók és sofőrök kikölcsönzésével foglalkozó Valton-Master Car Kft. flottájába tartozó, napi 80 ezer forintért bérelhető német rendszámos S 500 L típusú Mercedest vezette.

Az autós cég több szálon köthető a kormányzati megrendelésekben nem szűkölködő Valton Security Kft.-hez, amelytől a Rogán vezette Miniszterelnöki Kabinetirodához tartozó Miniszterelnöki Programszervező Főosztály – a tárca válasza szerint – a múlt hónapban „egyszeri alkalommal" nettó 304 ezer 800 forint értékben rendelt meg szolgáltatást.

A kabinetirodát kérdezték egy másik német rendszámos autóról is. Rogán Antal ugyanis a Borsnak azt nyilatkozta: „Az esküvőn a biztonsági szolgálat küldött elénk egy német rendszámú autót, az vezetett fel minket, mert a navigációs rendszer nem találta a pontos címet." Mivel ez alapján az esküvő helyszínén is igénybe vettek egy német rendszámos autót, megkérdeztük: melyik cégtől kérték az autót? Fizettek-e érte? Ha igen, mennyit? Ki állta a költségeket? „Az, hogy a vendéglátók kit küldtek miniszter úr és családja elé az esküvőn, amin magánemberként vett részt, úgy gondoljuk, nem tartozik a Népszabadságra." – írta válaszában a Miniszterelnöki Kabinetiroda.