Orbán és a Fidesz vezetőinek korábbi kijelentései alapján csökkentené az elszabadult üzemanyagárakat a Jobbik

Orbán és a Fidesz vezetőinek korábbi kijelentései alapján csökkentené az elszabadult üzemanyagárakat a Jobbik

Az üzemanyagár azonnali befagyasztását követeli a Jobbik online aláírásgyűjtése a Fidesz vezetőinek ellenzékben elhangzott javaslatai alapján.

A Fidesz 2010 előtt még nagyon tudta, mit kell tenni az üzemanyagár csökkentése érdekében

- jelezte Facebook bejegyzésében Jakab Péter aki idézte Orbán Viktor 2004-ben elhangzott parlamenti felszólalását amikor a jelenlegi kormányfő ezt mondta : 

az állam nyerészkedik az üzemanyagárakon! Vagy a jövedéki adót kell drasztikusan, 20 százalékkal csökkenteni, vagy az üzemanyagok áfáját.

A Jobbik elnöke posztjában ezután Rogán Antalra hivatkozott, aki korábban azt hangoztatta, 

a Fidesz minden érdemi csökkentésben partner, ami magában foglalja az áfa és a jövedéki adó csökkentését.

Jakab Péter felhívta a figyelmet Varga Mihály egykori véleményére, aki szerint az üzemanyag 20 százalékos áfájának 5 százalékra csökkentése 15 forinttal csökkentené az üzemanyagárat, míg Szijjártó Péter korábban azt mondta: az év eleji benzináremelés megelőzhető lett volna, ha a kormány időben kezdeményezi Brüsszelben a felmentést az ­uniós jövedéki szabályok alól.

Szóval 2010 előtt még tudták mit kell tenni, most viszont nem tesznek semmit. Ezért mind a négyőjüknek elküldtem hivatalosan is a saját, 2010 előtti véleményüket, és feltettem a kérdést: Egyetértenek-e saját magukkal? Ha nekem nem hiszik el, hogy csökkenteni kell a benzint terhelő adókat, remélem, legalább saját maguknak elhiszik, és ennek megfelelően járnak el, mert ez így tovább nem maradhat. Ha drága az üzemanyag, minden drága

- tette hozzá Jakab Péter, a Jobbik elnöke.