Vaddisznót néztek be kóborló oroszlánnak a német rendőrség szerint

Vaddisznót néztek be kóborló oroszlánnak a német rendőrség szerint

A Berlintől nem messze lófráló vadállat mégsem szökött nőstényoroszlán, mint ahogy azt eleinte feltételezték.

Nem találtuk semmilyen nyomát az állítólagos nőstényoroszlánnak, amelyet először szerda éjfélkor észleltek Berlintől délnyugatra - közölte az MTI beszámolója szerint a helyi rendőrség pénteken.

Egyúttal visszavonták a korábbi figyelmeztetésüket, miután megérkezett a hatóságokhoz az első bejelentés a vadállatról csütörtökre virradóra.

A szakértők bevonásával a sík, erdős terepen csütörtökön és pénteken végrehajtott hatósági keresés semmilyen konkrét nyomát nem találta az oroszlánnak. A közösségi médiában is felkapott videó elemzése után a szakemberek arra a következtetésre jutottak, hogy

a felvételen nem nőstényoroszlán, hanem valószínűleg egy vaddisznó látható.

A német főváros és a szomszédos Brandenburg tartomány határán több észlelést is bejelentettek a rendőrségnek, amelyik a megjelölt területet alaposan átfésülve csak egy vaddisznócsaládot talált pénteken. Ezek jelenléte azonban nem szokatlan arrafelé - fogalmazott sajtótájékoztatóján Michael Grubert, a berlini állatkerttől 18 kilométerre délnyugatra fekvő Kleinmachnow kisváros polgármestere.

"Amennyire megítélhető, azt feltételezzük, hogy nem nőstényoroszlánról van szó" - jelentette ki Grubert, hozzátéve, hogy elmúlt a veszély.

A polgármester ugyanakkor indokoltnak nevezte a 36 órás, helikoptereket, drónokat és infravörös kamerákat is bevető hatósági kereső műveletet, amelyben állatorvosok és vadászok is részt vettek.

"Egy vadállat potenciális megjelenése által jelentett veszély igazolta a kiterjedt keresést Kleinmachnowban" - magyarázta Grubert, hozzátéve, hogy hasonló helyzetben ma is ugyanígy cselekedne.

(Címlapkép: Rendőrök egy elszökött oroszlánnak vélt vadállat után kutatnak Berlin Zehlendorf kerületében 2023. július 21-én. MTI/EPA/STRINGER)