"Valakik" miatt 2020-ra csúszhat a metrófelújítás

Tarlós István szerint "valakik" azért akadályozzák a 3-as metró felújítását, mert nem áll rendelkezésre megfelelő számú magyar busz a metrószerelvények pótlására. "Ezek a valakik nem a fővárosi önkormányzatnál vannak" - mondta a TV2 Mokka című műsorában, ám az már nem derült ki, hogy a goaudoknak, a nibirui, alakváltó reptiliánoknak, vagy az illuminátusoknak nem érdeke, hogy elkezdődjön végre a Budapest és az ország számára létfontosságú beruházás.

"Ez már nem csak a város, hanem a kormány ellen is van" - tette hozzá.

Tarlós jelezte: amíg nincs elég csuklósbusz, nem lehet megállítani a metrót, és nem lehet elkezdeni a felújítást. Azt is mondta, értelmetlennek, alaptalannak látszik a busztenderrel kapcsolatban benyújtott felülvizsgálati kérelem.

Mint fogalmazott:

"Ha netán újra ki kell írni egy tendert, és most addig kell várni, míg valaki nem képes magyar buszokat produkálni, akkor nagy baj lesz."

Tarlós István azt mondta, "ha valakik sikerrel hátráltatják a folyamatokat", akkor a felújítás befejezése átcsúszhat 2020-ra.

Azt is elárulta: járt Orbán Viktor miniszterelnöknél, aki már egyszer beavatkozott az ügy egy folyamatába, és akkor az felgyorsult, és most is ebben bízik.

[fb_pages_codes:budapest]

A főpolgármester a TV2 reggeli műsorában arra is kitért: nem érti, hogy egyesek miért tüntettek vasárnap a Római-parton a mobilgát ellen.

Tarlós: Orbán ígéretet tett a 3-as metró felújításának gyorsítására

Úgy fogalmazott, hosszú, minden részletre kiterjedő megbeszélését folytatott csütörtökön a kormányfővel a metró immár halaszthatatlan felújításáról, amelyet kormányzati szervezetek lépései akadályoznak. Tarlós István a napilapnak azt mondta, a találkozón világossá tette, a pótlóbuszok ügye miatt súlyos helyzet állhat elő; amíg nem lesz Budapesten a 150 jármű, egy kapavágást sem tehetnek.