Üzenet a kormánynak: "Legyetek egészséges férfiak, és akkor nem lesz problémátok a nőkkel!"

Üzenet a kormánynak: "Legyetek egészséges férfiak, és akkor nem lesz problémátok a nőkkel!"

Az országgyűlés elfogadta az isztambuli egyezmény elutasítását. A javaslatot még hétfőn nyújtotta be a KDNP, amelyet most a parlament 115 igennel és 35 nem szavazattal megszavazott.

A szavazás után az ellenzéki női képviselők sajtótájékoztató keretein belül tiltakoztak a döntés ellen. Elsőként Szabó Tímea képviselőnő szólalt fel, aki elmondta, hogy a kormány ezzel a döntéssel elutasította annak a lehetőségét, hogy hatékonyan fel lehessen lépni a nők és a gyerekkel szembeni erőszak ellen. 

"Olyan erőszak ellen lehetett volna fellépni, amely sok ezer áldozatot követel évente Magyarországon"

- szögezte le a Párbeszéd politikusa.

A Jobbik országgyűlési képviselője, Varga-Damm Andrea szerint a Fidesz-KDNP módszere évek óta az, hogyha nincs igaza, akkor bántja és megalázza azokat, akik rámutatnak az igazságra, hogy lejárassa és megsemmisítse őket. 

"A kormánypártoknak egyetlen problémája van az országgyűléssel: hogy vannak nők a parlamentben" 

- emelte ki a Jobbik politikusa.

Véleménye szerint "a Fidesz-KDNP hatalomgyakorlásának az egyik legfontosabb eszköze, a női nem lejáratása." A képviselő hozzátette, hogy a kormány visszaakarja hozni azokat az időket, amivel már az egészséges férfiak sem értenek egyet. 

"Fidesz-KDNP, legyetek egészséges férfiak és akkor nem lesz problémátok a nőkkel!"

- üzent a kormánynak Varga-Damm Andrea. 

Gurmai Zita szerint a kormány nem mond igazat akkor, amikor azt állítja, megvédi minden magyar állampolgárát. Hozzátette: nem védte meg a kormány a hatgyermekes Orosz Bernadettet, de "nem védte meg a 82 esztendős Szilágyi Istvánt sem a többszöri bántalmazástól." 

"Nincs idő ideológiai hisztikre, miközben magyar emberek halnak meg, ez szégyen"

- szögezte le Gurmai.

A sajtótájékoztatón Vadai Ágnes kifejezte, hogy újra benyújtják az isztambuli egyezmény ratifikálását kezdeményező javaslatot. 

Kövér László nőgyalázó kijelentései nem illenek bele a "családbarát kormányzás" képébe

Ahogy korábban írtuk: az ellenzéki női képviselők a Médiahatóság felé fordulnak azok után, hogy az országgyűlés házelnöke, Kövér László néhány napja a Hír Tv Bayer Show című műsorában úgy fogalmazott: "én szánalommal tekintek ezekre a képviselőkre, különösen azokra, akiknek a személyi száma 2-vel kezdődik, amikor olyan helyzetbe keverik magukat, amilyenbe Szabó Tímeának is sikerült legutóbb.