Varga Judit visszalő: tiszta választás lesz áprilisban, ha nem avatkoznak be az EBESZ-megfigyelők

Varga Judit visszalő: tiszta választás lesz áprilisban, ha nem avatkoznak be az EBESZ-megfigyelők

Mint arról a hétvégén beszámoltunk, teljes körű választási megfigyelő missziót küld az április 3-i választásra az EBESZ, összesen 218 megfigyelő lesz hazánkban. Erre az uniós országok közül egyedül - a szintén gránitszilárdságú demokráciaként ismert - Bulgáriában volt példa.

Teljes körű választási megfigyelő missziót küld az április 3-i választásra az EBESZ

Teljes körű választási megfigyelő missziót javasolt az április 3-i országgyűlési választásra az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) - írja az Eurologus. Erre az uniós államok közül eddig egyedül Bulgáriában volt példa. Mint ismert, a magyar kormány meghívására az úgynevezett igényfelmérő misszió januárban tanulmányozta Magyarországon a választásokkal kapcsolatos jogszabályokat.

Varga Judit reakcióként Facebook oldalán azt írta,

"sok szeretettel várjuk Magyarországra az EBESZ megfigyelőit!"

Az igazságügyi miniszter úgy látja, hogy a baloldal már „affektál” a hír hallatán, miközben nincs ezzel semmi gond. Megjegyezte, "az elmúlt években is jelen voltak hasonló missziók hazánkban, sőt mi is előszeretettel küldünk megfigyelőket más országokba. Bevett szokás, rutin."

A miniszter asszony ezután eggyel még magabiztosabb hangnemre váltott, és úgy fogalmazott, szerinte az biztos, hogy egy szabad, tiszta és demokratikus választásnak lehetnek majd szemtanúi az EBESZ munkatársai, ugyanakkor azt is kiemelte,

"ez csak akkor valósulhat meg teljes mértékben ha missziójuk során nem próbálnak beavatkozni a magyar választásokba."

Varga végül még hozzátette, "bízunk abban, hogy látogatásuk ideológiai és politikai elfogultságtól mentes lesz. Várjuk őket sok szeretettel gyönyörű országunkban!"

(Nos, a mulatós stílusú fideszes kampányszlogent akár erre is változtathatnák: "Piros volt a paradicsom, nem sárga, tiszta lesz a választás, ha az EBESZ nem bántsa!")