Ár alatt osztogatják a lakásokat

Természetesen a haveroknak, a Várnegyedben.


A Magyar Nemzet által a Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft.-től bírósági úton kikényszerített adatokból kiderül, hogy a Várnegyed egyik legelőkelőbb részén fekvő Dísz tér 15. szám alatt a panorámás lakásokat a szerencsések olcsóbban bérelhetik az államtól, mint sok vidéki nagyvárosban bérelhetnének hasonló méretű ingatlanokat.

Tehát nemhogy a budapesti ingatlanpiaci árakat nem közelíti meg a bérleti díj, de például Salgótarjánban vagy éppen Nyíregyházán is piaci ár alatt maradna.

Az épületben lévő hat lakás egyikében lakik Nagy Gábor Tamás polgármester volt felesége, aki a 158 négyzetméteres ingatlanért havi 80 ezer forintot fizet. Másik két lakó 510 forintot fizet négyzetméterenként, de még ennél is van lejjebb, hiszen a többi három lakást is 450 forintos négyzetméterár alatt bérlik.

Az összehasonlítás végett a legnagyobb ingatlanportál adatai szerint a piaci ár egy 150 négyzetméteres lakás esetében az említett környéken 500 ezer forint felett mozog.

A bérlők nevét nem közölte a budavári ingatlanhasznosító, de a IX. Kerületi Ügyészség hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomozást rendelt el a budavári önkormányzat által olcsón osztogatott bérlakások ügyében.

A cikk megjelenését követően a Budavári önkormányzat közleményben reagált az ebben leírtakra, amit most természetesen változtatás nélkül közlünk:

A Dísz tér 15. szám alatt lévő ingatlan nem a Budavári Önkormányzat tulajdona, hanem a magyar államé. A lakástörvény 34§ alapján az állami tulajdonú lakás bérleti díját a helyi önkormányzat rendelete alapján kell megállapítani. Az említett lakás bérleti díja, a mindenkori hatályos önkormányzati rendelet alapján került meghatározásra.

A Magyar Posta által bérelt helyiség bérleti díját nem a lakások négyzetméter ára, hanem helyiségekre vonatkozó árak alapján határozzák meg.