Rájött, hogy a család a legfontosabb, Boldog István nem indul a jövő évi választáson

Rájött, hogy a család a legfontosabb, Boldog István nem indul a jövő évi választáson

Nem indul a 2022-es országgyűlési választáson Boldog István – jelentette be a hivatali vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények miatt vádlott fideszes politikus csütörtökön Facebook-oldalán.

El kellett jussak 55 évesen arra döntésre, hogy közel 30 év politikai pályafutás után, 12 év országos politikában eltöltött idő után, a családomért, a családom kérésére a saját családomat helyezzem az előtérbe

- fogalmazott, hozzátéve, hogy 12 év után rá kellett jönnöm arra, hogy nem elég dolgozni a körzet lakosaiért, hanem nagyobb figyelmet kell fordítani az ember családjára. Közölte, az elmúlt napokban végigjárta a körzet fideszes csoportjait és megköszönte a közös munkát.

Boldog István nem tudja, hogyan dőlhettek be az uniós pénzekből elkészült üzemek

Boldog István nem tudja, hogyan dőlhettek be az uniós pénzekből elkészült üzemek 10 milliós sportparkot adott át a korrupcióval megvádolt fideszes országgyűlési képviselő a csőd szélén álló Tiszatenyőn. Gyermeki lelkesedéssel próbálta ki az új polgárőr autót és a kültéri edzőparkot. Az N1TV riportja.

A Boldog-ügy előzményei

Nemrégiben mi is beszámoltunk arról, hogy nyomozati források tanúsága szerint Boldog István, a hivatali vesztegetéssel vádolt jászsági fideszes országgyűlési képviselő a 2019 májusában megkapott 20 millió forintnyi kenőpénzből vásárolt méregdrága Hugo Boss-öltönyöket Ausztriában. Boldog és köre egy, az ügyben szintén vádlott vállalkozótól kapta közvetve az összeget egy nejlonszatyorban előre lezsírozott EU-s projektek ellentételezéséért. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pénzeiből történt korrupciós visszaosztás részleteit egy anonimitást kérő informátor fedte fel.

2019 végén került előzetes letartóztatásba Fehér Petra, aki egyébként fideszes tagjaként működött Törökszentmiklós képviselő-testületének, valamint Jász-Nagykun-Szolnok megye közgyűlésének is. Továbbá ő volt annak a Körös Tisza Menti Településfejlesztő Egyesületnek az elnöke, amelyen keresztül az uniós pénzeket lenyúlhatták.

Emlékezetes, 2020 májusában derült ki, hogy a fideszes országgyűlési képviselő lakóhelyén házkutatást tartottak, mely során "bizonyítási eszközöket foglaltak le". A politikus azonban nem tett vallomást, "tagadta a bűncselekmény elkövetését, és panasszal élt a gyanúsítás ellen". A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt kezdett nyomozásba. Ekkor merült fel, hogy Boldog jogellenesen befolyásolta az uniós pályázatok elbírálásának eredményeit. Boldognak ekkor már több mint egy hónapja felfüggesztette a mentelmi jogát az országgyűlés, beleértve a Fidesz-frakciót is: 186 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül.

Idén januárban az Alfahír írta meg elsőként, hogy az ügyben elsőrendű vádlott Boldoggal szemben 6,66 millió forint összegben vagyonelkobzást, hat év börtönben letöltendő szabadságvesztést, ötmillió forintnyi pénzbüntetést és öt év közügyektől való eltiltást kért a Központi Nyomozó Főügyészség.

A Jász-Nagykun-Szolnok megye 4-es számú választókerületének kormánypárti képviselője ellen múlt decemberben emelt vádat a főügyészség.

Boldog István januárban úgy fogalmazott, hogy ez egy "csúnya politikai kampány", amelynek ő az "elszenvedője", s aminek a vége még nagyon messze van. Szerinte az ügyészség vádalkukat ajánlott, hogy bemocskolják őt, ám leszögezte, hogy nyugodt szívvel áll a hatóságok elé, és megy a bíróságra is.

Korábbi helyszíni riportunkban hívtuk fel a figyelmet a Boldog Istvánhoz tartozó körzet patyomkin-ügyeire, mely során fény derült arra, hogy egyebek mellett több nejlonjurta, be nem kötött napelem, illetve szélerőmű is létesült Kétpón. A helyi független polgármester is megerősítette, a beruházások papíron megvalósultak ugyan, de azok valójában félkész és használhatatlan állapotnak "örvendenek".