Vádat emeltek Boldog István fideszes parlamenti képviselő ellen

Vádat emeltek Boldog István fideszes parlamenti képviselő ellen

A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot Boldog István fideszes parlamenti képviselő és nyolc társa ellen a Fővárosi Törvényszéken – közölte hétfőn a Központi Nyomozó Főügyészség.

Az ügyészségi honlapon megjelent tájékoztatás szerint a NAV Dél-Alföldi Bűnügyi Igazgatóságán indult, majd a Központi Nyomozó Főügyészségre áttett ügyben az országgyűlési képviselő mentelmi jogát a legfőbb ügyész indítványára az Országgyűlés felfüggesztette, majd az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki Boldog Istvánt, aki nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését.

A vádirat lényege szerint a Boldog Istvánhoz köthető elkövetői kör hivatali helyzetével, befolyásával visszaélve, jogellenesen befolyásolta a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázati eredményeit, majd elérték a kivitelezők irányított kiválasztását is.

Mindezekért a vállalkozóktól jogtalan anyagi előnyt kértek és tőlük 2019 májusában 20 millió forintot kaptak.

A mai napon a Központi Nyomozó Főügyészség az ügyben kilenc személy ellen emelt vádat, akik közül Boldog István és Fehér Petra önkormányzati képviselő, a megyei közgyűlés korábbi alelnöke, Boldog egykori jobbkeze, egyben 2018-as listás Fidesz-induló számít közszereplőnek.