Putyin megdicsérte a százéves orosz hírszerző szolgálatot

Putyin megdicsérte a százéves orosz hírszerző szolgálatot

Megalakításának századik évfordulóját ünnepelte vasárnap az orosz külföldi hírszerzés. Vlagyimir Putyin további jó munkára buzdította beszédében a szervezetet, kiemelve, hogy az létfontosságú Oroszország „szuverén, demokratikus, független fejlődésének” biztosításában.

Putyin egy nappal azt követően méltatta az orosz külföldi hírszerzést, hogy Mike Pompeo amerikai külügyminiszter kijelentette: „meglehetősen egyértelmű”, hogy Oroszország áll a minden korábbinál súlyosabb kibertámadás mögött, amelynek révén hackereknek sikerült a minap behatolniuk az Egyesült Államok kormányzati intézményeinek és kulcsfontosságú infrastrukturális létesítményeinek számítógépes hálózatába. Moszkva váltig tagad, többször hangoztatta, hogy semmi köze a támadásokhoz.

„Tudom, miről beszélek” – mondta a testületről Putyin, aki maga is dolgozott hírszerzőként.

A legkomolyabb figyelmet az információbiztonságnak kell szentelni, továbbá a harcnak a szélsőséges erők és a korrupció ellen

– tette hozzá.

Szergej Nariskin, a hírszerzés vezetője szintén méltatta a szervezetet.

„Minden egyes sikeresen végrehajtott hírszerzési művelet egyedülálló és hősi a maga nemében” – mondta hozzátéve, hogy a szolgálat orosz polgárok millióinak biztonságát garantálja, akárcsak a nemzeti szuverenitást, a társadalmi-politikai stabilitást, a gazdasági és műszaki fejlődést. Ő is megemlítette, hogy jelenleg a terrorizmusra kell figyelni a leginkább, továbbá a tömegpusztító fegyverek terjedésének megakadályozására.

(MTI)