Lépett a Volánbusz: Felfüggesztik az elsőajtós felszállást és a jegykiadást

Lépett a Volánbusz: Felfüggesztik az elsőajtós felszállást és a jegykiadást

És kordonnal választják el a buszvezetőket az utasoktól.

Információink szerint a Volánbusz vezetése úgy döntött, hogy hétfőtől felfüggesztik a társaság járatain a jegykiadást, az elsőajtós felszállást, valamint kordonokkal választják le a buszvezetők környezetét.

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet Facebook-oldalára kitett utasítás szerint az előkészítést már a hétvégén megkezdik, hogy hétfőtől át tudjanak állni az új rendszerre.

Kerestük a Volánbusz sajtóosztályát, amint válaszolnak, cikkünket frissítjük.

Steinmetz Ádám: Haladéktalanul kezdjék meg a buszok takarítását, fertőtlenítését

A Jobbik országgyűlési képviselő szombati online sajtótájékoztatóján szorgalmazta, hogy a járatok napi szintű takarítását, fertőtlenítését, ezen munkák pontos dokumentációját, a nagyobb államosokon tartózkodó utasokat szűrővizsgálattal való ellenőrzését valamint a buszvezetők védelmében kordonok felállítását, a jegykiadás és az első ajtós felszállás felfüggesztését.



Emlékeztetett: napi szinten több tízezer embert érint ez a probléma, ők akár 40-50-en, órákon át utaznak együtt zárt légtérben. "Mindezt akkor - amikor tudjuk, hogy a koronavírus akár 72 órán át fertőzőképes maradhat egy kapaszkodóra tapadva" - mondta.

Emlékeztetett: a Munka törvénykönyve szerint minden munkavállalónak joga van az egészséges munkakörülményekhez. Nagyon félő, hogy ha nem lesznek gyors intézkedések, akkor könnyen lehet, hogy sokan nem fogják felvenni a munkát a következő időszakban, ezzel pedig részben megbénulhat Magyarország tömegközlekedése - mondta Steinmetz Ádám.

Volánbusz: Soron kívüli intézkedéseket vezettünk be

A közlekedési társaság korábbi érdeklődésünkre pénteken közölte:

"A Volánbusz a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében, soron kívüli higiéniai intézkedéseket vezetett be országszerte utasai és munkavállalói védelmében. Az intézkedések keretében fokozottan takarítjuk az autóbusz-állomásokat és a járműveket, vírusölő szerrel mossuk le a kapaszkodókat, kézfertőtlenítő szerrel látjuk el a munkahelyi mosdókat és tisztálkodóhelyiségeket. Kézfertőtlenítő szereket, maszkokat, gumikesztyűket biztosítunk az utasokkal közvetlen kapcsolatba kerülő munkatársaink számára. A fertőtlenítéshez szükséges vegyszerek és  kézfertőtlenítők beszerzését az országban elérhető készletek függvényében végezzük, az eszközök kiosztását a beérkező készletekből biztosítjuk."

Mint írják:

"Az autóbuszokat minden éjjel és napközben is takarítjuk. Az éjszakai nagyobb fertőtlenítés a következőket tartalmazza: padló fertőtlenítőszeres felmosása, kapaszkodók fertőtlenítőszeres áttörlése vírusülő hatású felületfertőtlenítő szerrel. A napközbeni takarítás keretében a kapaszkodók, fogantyúk többszöri fertőtlenítésére kerül sor kerül autóbusz-állomásokon, ha a kiállási idő meghaladja a 30 percet. Az autóbuszvezetők is részt vesznek a fertőtlenítésben, a kapaszkodók napi fertőtlenítését végzik. Folyamatosan ellenőrizzük valamennyi autóbuszunk tisztasági és higiénés állapotát, továbbá azt, hogy a járműveken az elrendelt fertőtlenítőszer és törlőkendő megtalálható-e."