Völner Pál továbbra is bejárhat a parlamentbe szavazni

Völner Pál továbbra is bejárhat a parlamentbe szavazni

„Ügyészségi anyagokból tudjuk, hogy a végrehajtómaffiától papírzacskóban milliós kenőpénzeket zsebre tévő Völner Pálnál van egy befolyásosabb politikai vezető az ügyben"

- emlékeztetett bejegyzésében Márki-Zay Péter az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje, aki rámutatott, hogy aki nagyobb hatalmú egy államtitkárnál, azok a miniszterek és maga a miniszterelnök.

„Az Orbán-kormány egyik tagja, aki hetente ott ül a kormányüléseken, aki része a legmagasabb szintű döntéshozatalnak, külföldön találkozgatott a már börtönben ülő Schadl Györggyel, hogy átvegye a maga jussát a lopott pénzből."

Márki-Zay Péter szerint itt az a kérdés, hogy meddig bújtatják még ezt az ún. gazdát.

Továbbra is szavazhat a parlamentben Völner Pál

A Népszava mindeközben arról írt, hogy egyelőre nem történt meg Völner Pál őrizetbe vétele. A vádak szerint Völner rendszeresen fogadott el kenőpénzt a végrehajtói kar elnökétől, Schadl Györgytől, az ügyében eljáró Központi Nyomozó Főügyészség megelégedett azzal, hogy tavaly december közepén gyanúsítottként hallgatta ki a képviselőt. Mivel nem kezdeményezték letartóztatását, így jelen állás szerint Völner a későbbiekben is bejárhat a Parlamentbe szavazni, felszólalhat, sőt akár törvényt is javasolhat.

A Völner-ügyben a Parlament mentelmi bizottságához küldött ügyészségi összefoglalóból meglehetősen konkrét vádpontokról kiderült, hogy napra pontosan, összegszerűen szerepelt, hogy Völner mikor, mennyi kenőpénzt vett át Schadl Györgytől cserébe azért, hogy a a végrehajtói kar elnöke által favorizált végrehajtókat nevezzen ki, illetve szintén ugyanilyen konkrétan szerepel melyik végrehajtó később mennyit osztott vissza Schadlnak.