Michelisz Norbert második lett a Zöld Pokolban, Nagy Dani hatalmasat bukott

Remek hétvégét zárt a magyar pilóta.

1. futam

Az első futamon a Nordschleifén a Honda magyar versenyzője a 10. helyről rajtolhatott, köszönhetően a pénteki pole pozíciónak és a fordított rajtrácsos indulásnak. Végül sikerült behoznia a hetedik pontszerző helyen az autót, így csapattársa, Moneiro defektje miatt már a hétvége első futamán faragni tudott hátrányából a világbajnoki tabellán.

A versenyt Thed Björk nyerte a Volvóval, második Mehdi Bennani a Citroënnel, míg harmadik Rob Huff. A Zengő Motorsport autói 13.-14. helyen végeztek.

2. futam

Számunkra mindenképp ez volt a németországi hétvége legjobban várt része. Michelisz Norbi az időmérőn tönkreverte a mezőnyt, így az első helyről indulhatott a fő-futamon. A rajtot Huff és Catsburg is jobban kapta el, úgy tűnt, hogy a magyar pilóta csak a harmadik helyen fordulhat az első kanyarban, de Huff túl sokat akart, összeértek Catsburggal, így Norbi visszaszerezte a második helyet.

Végül a befutóig maradt ez a sorrend, az angol ugyan próbálta átugrani Micheliszt, de ő kiváló védekezést bemutatva megtartotta a második helyet.

A futam végén Nagy Dániel eldobta a zengős Hondát, alaposan összetörve az autót, a versenyző állapotáról egyelőre nincsenek hírek.

Monteiro ezen a futamon sem tudott pontot szerezni, így Catsburg átvette tőle a vezetést a világbajnoki tabellán. Michelisz a 7. helyen áll összetettben, de 61 pontról 31 pontra csökkentette hátrányát az elsőhöz képest.

Frissítés: Nagy Dániel nem szenvedett sérülést, de elővigyázatosságból a pályakórházba szállították.