Z. Kárpát teljes körű kata-mentesítést javasol

Z. Kárpát teljes körű kata-mentesítést javasol

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke azt kezdeményezi, a kisvállalkozói átalányadó (kata) alanyainak ne csak ötödénél, hanem mindnyájuknál engedjék el a fizetendő adó összegét.

Míg a Magyar Munkahelyvédelmi Alap fontosságáról nem győzzük meg a kormányzatot, elengedhetetlen lenne, hogy átmeneti levegőt biztosítsunk minden katás számára!

– fogalmaz az ellenzéki politikus Facebook-posztjában.

A Jobbik alelnöke emlékeztet, hogy korábban is támogatták a gazdaságvédelmi akciókat, ám a Magyar Munkahelyvédelmi Alap létrehozásával azokat segítenék, akik a koronavírus-járvány miatt elveszítik munkájukat. Emlékeztet, más országok már meglépték ezt, igyekeznek „nem az út szélén hagyni a bajba jutottakat”.

Ha iskolabezárás miatt szabadnapot kér a szülő, a fizetése 75 százalékát kapja - Romániában

Klaus Iohannis államfő kihirdette azt a törvényt, mely szerint ha kedvezőtlen időjárási körülmények vagy más „extrém helyzetek" miatt ideiglenesen szünetel a tanítás a romániai iskolákban, a 12 év alatti gyerekek szülei (fogyatékkal élők esetében 18 év a korhatár) fizetett szabadnapra jogosultak, hogy felügyeljék gyermeküket - írja a Krónika.

Z. Kárpát felhívja a figyelmet, hogy a kata elengedése nem pótolja a kiesett kereseteket,

hiába nem kell járulékot fizetni, ebből még nem lehet fizetni a boltban.

Az ellenzéki politikus szerint ezért „a minimum lenne” a katás kör teljes egészére kiterjeszteni a kata elengedésére vonatkozó kormányzati intézkedést.