Zöld-fehér rangadó

A szombaton a mezőnyben egyedüliként veretlen Ferencváros a második helyen álló Haladást látja vendégül.

A listavezető zöld-fehérek a nyitófordulóban 2-0-ra nyertek Szombathelyen, Mészöly Géza együttesének - amely az előző szezonban éppen elkerülte a kiesést - ez az egyetlen veresége az idényben.
    
A találkozó különösképpen fontos lehet Böde Dánielnek, a magyar válogatott támadó - aki a Feröer-szigetek elleni Európa-bajnoki selejtezőn két gólt szerzett a Groupama Arénában - 100. bajnokiján öltheti magára a klub mezét. A 29 éves csatár három és fél évvel ezelőtt Paksról igazolt a fővárosiakhoz, és összesen 243 élvonalbeli fellépésnél jár, ezeken 88 alkalommal volt eredményes.
    
A címvédő létére rendkívül rosszul rajtoló, pillanatnyilag hetedik Videoton új vezetőedzője, Horváth Ferenc a Budapest Honvéd elleni mérkőzésen mutatkozik be a kispadon.
    
A leggyengébb hazai mérleggel rendelkező Vasas a legrosszabb idegenbeli eredménysort produkáló Diósgyőrt fogadja. A miskolciak szerdán az NB III-as Kozármisleny otthonában búcsúztak a Magyar Kupától, amiért a klubvezetés pénzbüntetést helyezett kilátásba. Az angyalföldiekhez hasonlóan újonc, és kiesőhelyen álló Békéscsaba tíz év után látogat ismét Debrecenbe.
    
Az ideiglenes otthonának számító Illovszky Stadiontól távol még nyeretlen MTK a Puskás Akadémia otthonában próbálhatja megszakítani rossz idegenbeli sorozatát.