Gyöngyösi Márton: Orbán Viktor és kormánya mostanra bevándorlóországgá változtatta hazánkat!

Gyöngyösi Márton: Orbán Viktor és kormánya mostanra bevándorlóországgá változtatta hazánkat!

Országszerte egyre több helyen rúgják ki a jól dolgozó magyar munkavállalókat, hogy olcsó, távol-keleti vendégmunkásokra cseréljék őket – mutatott rá a Jobbik-Konzervatívok elnöke. Sokszor pofátlanul velük taníttatják be az utódaikat.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok elnöke és Lukács László György a párt frakcióvezetője a Karmelitánál tartott sajtótájékoztatót pénteken. Választásuk azért esett erre a helyszínre, mert a Fidesz-kormány mostanra hiteltelenné vált migránsellenes kampányát innen vezényelte le Rogán Antal propagandaminisztériuma. „Ha Magyarországra érkezel, nem veheted el a magyarok munkáját” — ezzel volt akkor teleplakátolva az ország.

Hazugnak bizonyult a Fidesz migránsozós propagandája.

Az ellenzéki pártelnök Orbán Viktor szavait idézte: „Mi nem hívtunk ide soha senkit se vendégmunkásnak, se semmilyen más okból, hogy itt éljenek velünk. Tehát mi nem bevándorlóország vagyunk, és Magyarország nem akar bevándorlóországgá válni.” Ezen mondataita fideszes miniszterelnök már akkor megcáfolta, hiszen a letelepedési kötvénybiznisz során szabadon jöhettek migránsok hazánkba – mutatott rá Gyöngyösi Márton.

A Jobbik már akkor azt az álláspontot képviselte, hogy migránció egy rettenetesen veszélyes jelenség, amit ha elindul, nem lehet megállítani – hangsúlyozta.

Pontosan látjuk európai példákon azt, hogy ha a migráció, a bevándorlás beindul, akkor annak utána nem lehet gátat szabni. És ezt a miniszterelnöknek is pontosan tudnia kellene!

Gyöngyösi Márton EP-képviselőként az Európai Parlamentben is pártja nézeteit képviseli: a migrációnak minden formáját el kell utasítani. Az EU-s migránskvótákat és az Orbán-terv részeként hazánkba telepített migránsmunkásokat is. Jelenleg ez utóbbi jelenti hazánkra a nagyobb veszélyt: az elmúlt években egyre több főleg kelet-ázsiai vendégmunkás érkezik Magyarországra, akik elveszik a magyarok munkáját.

„Az olcsó, ázsiai migránsmunkások behozatalára épülő Orbán-terv hosszú távon lakosságcseréhez fog vezetni.”

A jobbikos pártelnök rámutatott: olcsón foglalkoztatják őket és az olcsó bérekkel letörik a magyarok bérét. Hosszú távon ez a folyamat megváltoztatja a magyar kultúrát – emelte ki. A Jobbik-Konzervatívok folyamatosan és következetesen tiltakozni fog a migráció minden formája ellen – szögezte le a párt elnöke.

Karácsony előtt történt meg az a szégyenletes eset, hogy a Continental makói gyárába vendégmunkások érkeztek, a magyarok még betanították őket a munkára, és utána a magyarokat elbocsátották a cégtől

– emlékeztetett Gyöngyösi Márton az év vége egyik legfelháborítóbb estére. Ez a Jobbik szerint hosszú távon lakosságcseréhez fog vezetni.

Ugyanez történt a gyöngyösi B. Braun Medical Kft-nél, ahol a magyar takarítók tanították be az olcsó, filippínó vendégmunkásokat, utána pedig biztonsági őrökkel felügyelete mellett rúgták ki őket. Ezek a tények bizonyítják, hogy Orbánék elárulták, amivel régen kampányoltak – mutatott rá az ellenzéki képviselő.

Ezek az esetek tételesen bizonyítják, hogy Magyarország Orbán definíciója szerint bevándorlóországgá változott!

A szót Lukács László György vette át, aki elmondta, hogy Czomba Sándor „betelepítéspolitikáért felelős államtitkár” bevallotta: már 120 ezer migránsmunkás van hazánkban, akiket szívesen lát a kormány. Köztük vannak mongolok, vietnámiak, filippínók, kínaiak.

„Orbánék miatt tartunk ott, hogy hazánkban 120 ezer idegen dolgozik magyarok helyett!”

Tehát Orbánék tudtával és jóváhagyásával 120 ezer idegen dolgozik olyan állásokban, amiket magyar emberek is betölthetnének – mutatott rá,

Orbán fő ideológusa szerint a bevándorlókra azért van szükség, hogy a nyugdíjasok megkapják a nyugdíjaikat.

Orbán Balázs azt állította, hogy azért van szükség vendégmunkások tömegeire Magyarországon, mert így lehet csak garantálni a nyugdíjakat. Lukács László szerint ez teljes hazugság: nem az olcsón tartott ázsiai migránsmunkások miatt fognak jó nyugdíjat kapni a magyar nyugdíjasok, hanem akkor kaphatnának, ha a külföldre távozott magyarok visszatérhetnének, az itthon maradottak pedig tisztességes béreket kapnának.

A jobbikos képviselő kiemelte: a Fidesz-kormánynak rá kellene szorítania a Magyarországon tevékenykedő multicégeket, hogy magyar embereket foglalkoztassanak, ne pedig olcsó ázsiai migránsmunkásokat.

A sajtótájékoztató után Orbánt régi elveire emlékeztették: „Ha Magyarországra érkezel, nem veheted el a magyarok munkáját” — tették ki a Karmelita kordonjára.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)