Meghamisította Vona Gábor szavait a TV2

Nem szívbajosak: a Jobbik elnökének szavait úgy vágták össze, mintha járt volna melegklubokban. Így hamisít hírt a csatorna.

A csatorna lehozta a Rácz Károly ("művésznevén" Terry Black) által nagy leleplezésnek szánt, 2009-es EP-választáson készült képet, bár ezt már kevésnek gondolták, ezért konkrétan meghamisították Vona Gábor egyik mondatát.

A Jobbik elnöke a múlt héten egy sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy felelevenítve az emlékeit, valóban járt ilyen értelmiségi összejöveteleken fiatalon

- a TV2 azonban itt elvágta a mondatot, mintha Vona beismerte volna, hogy járt melegbulikon - szúrta ki a 24.hu.

Csak a mondat vége maradt le, az, hogy ez amúgy Orbán polgári köre volt, a Szövetség a Nemzetért Polgári kör.

Ezt hívjuk hírhamisításnak.

A teljes sajtótájékoztatót itt olvashatja el.

Vona Gábor: Büszke heteroszexuális vagyok

"Igen erősen beletenyereltem valamibe, ami Orbán Viktor számára fontos, egy korrupt és piszkos, nemzetbiztonsági szempontból pedig végtelenül aggályos üzletágba" - kezdte sajtótájékoztatóját Vona Gábor. Amióta jeleztem a miniszterelnöknek, hogy mi az a kontextus, ami alapján támogatni tudjuk az alaptörvény-módosítást, a Fidesz politikusai és a Fidesz közeli média folyamatosan hazudozik és mocskolódik velem kapcsolatban.

A csatorna amúgy nagyot hasít mostanában:

Összekeverték: rossz embert járatott le egy ország előtt a TV2 híradója

Történt, hogy a hvg.hu újságírója, Gergely Zsófia írt egy cikket arról, hogy infarktust kapott a Fidesz egykori pártigazgatója, Várhegyi Attila.Ez a hír valamiért annyira felhergelte a Habony-műveket, hogy egy 888-Magyar Idők-TV2 kombót küldtek az újságíróra.A kormánypártok médiabirodalmának csúcsát jelentő kereskedelmi csatorna ezért egy olyan lejárató anyagot adott le a szombat esti Tényekben, ami lényegében arról szólt, hogy

A közpénzből kitömött közmédia kezdte

A TV2 azonban csak második lehet a képzeletbeli dobogón, már ami a hírhamisítást illeti. Az adónkból méregdrágán fenntartott közmédia híradójában ugyanis ezt a játékot már pénteken eljátszották: a műsorban ott is kivágták Vona Gábor mondatának lényegi részét, vagyis azt, hogy a Jobbik elnöke a polgári körről beszél, még hozzá Orbán Viktoréról.

A teljes adás ezen a linken érhető el, a lényegi részt 26:30-tól tekintheti meg (feltéve, ha van hozzá gyomra).

A Fidesz-média alakítása pontosan előrevetíti, hogy milyen kampányra készülhetünk az úgynevezett polgári-konzervatív kormánypártok részéről.