„Bunkóság”, „soha nem látott mélység”: Orbán nagyon túltolta a biciklit a parlamentben

A Jobbik értékelése szerint soha nem látott mélységbe süllyedt a parlament munkája a miniszterelnöknek köszönhetően.

Volner János, a legnagyobb ellenzéki párt frakcióvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: Orbán Viktor "gyakorlatilag lebuzizta" Vona Gábort csak azért, mert nem tudott felelni a korrupciót firtató kérdéseire, amelyekben közpénzeket kért számon.

A jobbikos politikus szerint "egyértelmű bunkóság", hogy a kormányfő "a homoszexualitás vádját használta a legfőbb politikai ellenfelével szemben". Minden hasonló lépés megengedhetetlen, amikor valaki az "Orbán-családhoz kerülő milliárdok sorsáról érdeklődik".

Volner János szóvá tette azt is, hogy szerinte az állami pénzből eltartott sajtó is lejárató kampányt indított a Jobbik ellen. Azt kérte a miniszterelnöktől, hogy az ország fő problémáival foglalkozzon, és fogja vissza a hozzá közel álló embereket.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke az olimpiai pályázattal összefüggésben azzal bírálta a kormányfőt, hogy "Tarlós István főpolgármester szoknyája mögé bújik". Orbán Viktor erre úgy válaszolt hétfőn a parlamentben: "nem szoktam én, illetve nem én szoktam más férfiak szoknyája mögé bújni".

Volnert a sajtótájékoztatón kérdezték az olimpiával kapcsolatos népszavazásról is. Volner János azt válaszolta, hogy az ország tart attól, hogy a Fidesz "szétlopja" a beruházást, a fővárosnak pedig annyi pénze sincs, hogy a 3-as metrót egyedül rendbe tegye.

Forrás
MTI