Bejelentették Marco Rossi utódját – holland kézbe kerül a bajnokcsapat

Kevesebb mint másfél hónappal a BL 2. selejtezőköre előtt lett a bajnokunknak új edzője.

Az új edző több mint 350 első osztályú mérkőzést és 18 UEFA Bajnokok Ligája mérkőzést játszott játékos karrierje során az FC Utrecht, a Real Murcia, a BV Veendam és más csapatok játékosaként. A hollandul, angolul, és németül beszélő szakember több prominens klubban is megfordult, mint vezetőedző. Többek között, a Metallurg Donetsk, az FC Stal Dnjeprozerzhinzk, az Al Ahli Club és a Qatar Club csapatait is sikerre vezette. A Budapest Honvéd FC nagy várakozással tekint Erik van der Meer bemutatkozására, és reméli, hogy méltó utóda lesz Marco Rossi vezetőedzőnek - tájékoztat a klub.

Egyébként, ha nem ismernénk a magyar futball viszonyait, még akár összeesküvés-elméleteket is gyárthatnánk az M4Sport tabelláját látva, amelyet egyébként a kispesti szurkolói oldal osztott meg. De persze, mi tudjuk, hogy a magyar futball egyáltalán nincs átpolitizálva, az állampártnak nincsen ráhatása a történésekre, és nincsenek kiemelten szponzorált csapatok sem.

Mindenesetre a Budapest Honvéd 24 év után bajnok lett, miután 1-0-ra legyőzte az Orbán Viktor miniszterelnökhöz köthető Videotont, amely nagyságrendileg több pénzből gazdálkodhat, mint fővárosi riválisa.

Az ünneplést egyébként beárnyékolta Marco Rossi váratlan bejelentése, miszerint mindenféleképpen elhagyja a bajnokcsapat kispadját. Sokan ezt azzal kötik össze, hogy a Honvéd tulajdonosa, George Hemingway "megfelelő ajánlat esetén" el fogja engedni a játékosait, és nem lesz kellően erős a csapat a Bajnokok Ligája selejtezőjére.

Az pedig a magyar foci újabb blamázsa lehet, hogy kevesebb mint másfél hónappal (július 11-12.) a BL 2. selejtezőköre előtt lett a bajnokunknak új edzője, és még a csapat is széteshet. (Az Európa Ligában induló csapataink – Videoton, Vasas, Ferencváros – már június 29-én megkezdik a szereplésüket a nemzetközi kupaporondon).

De persze, most még mindenki örüljön a XIX. kerületben a tizennegyedik bajnoki címnek.