Tudta? Még 14 futballstadionon dolgozik a kormány

A jobbikos országgyűlési képviselő kérdésében egyébként arra is emlékeztetett, hogy az első körben megépült stadionok — talán egy kivételével — mennyi szálon kötődnek a miniszterelnökhöz, vagy éppen más fideszes politikusokhoz. "Ezért is érdekelne különösen, milyen szempontok alapján lett eldöntve, mely településeken és mely kluboknak épül közpénzből stadionja?" - tette fel a kérdését Sneider Tamás, hozzáfűzve hogy van olyan 100 százalékban állami pénzből megépült létesítmény, ahol az elnök, aki történetesen a nagyobbik kormánypárt alelnöke is, diszkriminálja a hazai szurkolókat.

Rétvári Bence szerint a stadionprogrammal a nemzeti vagyon modernizációja valósul meg.

Mint írta, a költségvetési támogatásból megvalósuló stadionfejlesztések terén elért legfontosabb eredményei a már átadott Groupama Aréna, az új Hidegkuti Nándor Stadion, a Szusza Ferenc Stadion, továbbá a debreceni, ajkai, balmazújvárosi, mezőkövesdi, szolnoki, soproni, kozármislenyi és a zalaegerszegi stadionrekonstrukció.

Előkészítés alatt áll, megkezdődött, illetve folyamatban van a békéscsabai, kisvárdai, kaposvári, tatabányai, dunaújvárosi, ceglédi, siófoki, szombathelyi, miskolci, paksi, szigetszentmiklósi, székesfehérvári, a nyíregyházi stadionok, valamint az Illovszky Rudolf Stadion (Vasas) fejlesztése., illetőleg Eger és Salgótarján is jelentkezett már a TAO-pénzekre.

A kormányhatározat szerint a programra több mint 25 milliárd forintot szán a kormány, de persze ezek az összegek azért nincsenek kőbe vésve. A részletes tervekért KATTINTSON IDE.