Jobbik: Áder küldje az Ab-hez a plakáttörvényt!

A párt szerint Orbánék most tették meg a legnagyobb lépést a bolsevizmus felé.

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, Áder János három dolgot tehet:

aláírja a településkép védelméről szóló jogszabályt, visszaküldi a parlamentnek az eljárásjogi rend megsértése miatt vagy az Ab-hez fordul.

Azt kérik, hogy utóbbival éljen. A képviselő hozzátette: a Jobbik is ezt teszi és nem tartja kétségesnek, hogy meglesz a szükséges 50 képviselői aláírás.

Mirkóczki szerint a plakátkampányuk miatti, Jobbik-ellenes törvénykezésről van szó, amelynek az a tétje, hogy az igazságot ki lehet-e mondani.

Ha a köztársasági elnökben maradt szakmai önbecsülés, akkor nem írja alá a jogszabályt, ellenkező esetben az igazság elhallgatásához asszisztál, ahhoz, hogy csak a kormánypropaganda hazugságai hangozhassanak el – jelentette ki Mirkóczki Ádám.

„Egy biztos, egy köztársasági elnök nem teheti meg, hogy a szólás- és a véleménynyilvánítás szabadságát ilyen módon, ilyen teljesen alkotmányellenes, törvénytelen módon elhallgattassa, és asszisztáljon ehhez az elképesztő kormányzati ámokfutáshoz.”

A Jobbik szóvivője szerint ezzel a törvénnyel Orbán Viktor és kormánya most tette meg a legnagyobb lépést a bolsevizmus felé vezető úton.

A Sándor-palota előtt tartott sajtótájékoztatón jobbikos aktivisták táblákat tartottak a magasba, rajtuk például "Áder János erős és büszke európai államfő?", "Állítsuk meg Ádert!", illetve - halrajzokkal kiegészített - "Dobd vissza!" felirattal.