Megvan a nemzeti minimum? Mészárost és Habonyt utáljuk a legjobban

Még Gyurcsány Ferencnél is rosszabb a megítélésük.

Az Iránytű Intézet Habony-Mészáros párosra vonatkozó adatai a Magyar Nemzetben jelentek meg. A közvélemény-kutatásból kiderül: nemcsak az ellenzéki, de a Fidesz-szavazók szemében is ellenszenvesek, a választók negatívan ítélik meg a tevékenységüket.

Érdekes, hogy Habonyt már a megkérdezettek 71 százaléka ismeri, ami egész jó arány ahhoz képest, hogy elvileg nem visel közéleti szerepet. Ugyanakkor arról már bírósági papírja van, hogy ő bizony közszereplő.

Habony Árpád a lehetséges 100 pontból mindössze 17-et kapott a magyar választóktól - ezzel ő a legelutasítottabb belpolitikai figura. Még az általában nem túlságosan kritikus kormánypárti táborban sem szeretik, mindössze 7 százalékuk tartja szimpatikusnak.

A jó öreg mindenesnek, Mészáros Lőrincnek sem jobb a helyzete; 77 százalékos ismertség mellett 22 pontot gyűjtött a gázszerelőből lett milliárdos, földműves, médiamogul, ingatlanfejlesztő, hoteltulajdonos, labdarúgó akadémiát működtető felcsúti jó barát.

Gyurcsány Ferenc 6 pontot vert rá Mészárosra, 28 pontot gyűjtött. A túlmozgásos miniszterelnök előtt közvetlenül pedig a baloldal üdvöskéje, Botka László található (36 egység).

Rossz hír ez a szocialistáknak, hiszen még Rogán Antal is kevésbé elutasítottabb, mint az MSZP miniszterelnök-jelöltje.

Mondjuk a lista eleje is érdekes. Valamiért Áder János a legnépszerűbb politikus, őt követi Varga Mihály (miért?! könyörgöm, mondjanak már vele kapcsolatban egyetlen jellemzőt! bármilyet, akár rosszat is). A képzeletbeli dobogóra felfért még Tarlós István, leszorult róla viszont Navracsics Tibor és az ötödik helyen lévő Orbán Viktor.