Álminiszternek nevezték Balog Zoltánt, és nyilvánosságra buzdítják az orvosokat

Nem jött be a trükk.

Nemrég tragikus módon meghalt egy kislány, akit nyitott mellkassal kellett az Országos Kardiológiai Intézetből átszállítani a Heim Pál Gyermekkórházba, mert csak ott volt CT. Az esetet követően Balog Zoltán úgy gondolta, azzal fogja menteni a menthetőt, hogy azt mondja, legalább a Heim Pálban van ilyen gép, mert eddig ott sem volt, és ez a fejlesztés az ő érdemük. Csakhogy ez nem igaz, mert ott már a kilencvenes évek óta van CT.

Erre egy Kunetz Zsombor nevű sürgősségi orvos világított rá Facebook-oldalán, amikor konkrétan azt mondta, Balog miniszter hazudott:

Lukács László György és Rig Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselői közleményükben úgy fogalmaztak, a miniszter elképesztő cinizmusára csak közösségi összefogással lehet válaszolni. Ahhoz, hogy kiderüljön, hol van még az Országos Kardiológiai Intézethez hasonló hiányosság, az alábbi nyilvános közérdekű adatkérést intézték Balog Zoltán „álminiszterhez”:

  • Hány helyen kell még a CT és más eszközök hiányában olyan veszélyeknek és gyötrelemnek kitenni a betegeket, mint az Országos Kardiológiai Intézetben kénytelenek nap mint nap?
  • Hány helyről spórolta ki a kormány a betegellátáshoz szükséges létfontosságú eszközöket?
  • Mikor fognak ezek az intézmények végre a kérésüknek megfelelő eszközöket kapni annak érdekében, hogy biztonságban láthassák el a betegeket?

Közölték, hogy a Jobbik ezúton is bátorítja az egészségügyi intézmények vezetőit, hogy a betegek biztonsága érdekében forduljanak a nyilvánossághoz, és beszéljenek a fontos, de hiányzó fejlesztésekről.

„Használják ki a nyilvánosság erejét, hiszen csak így derülhet fény arra, hogy hol kell segíteni. Ne hagyják, hogy a hiányosságokat álhírnek minősítő álminiszter és kormányzati csapata mindent az adófizetői milliókból megvásárolt szőnyegek alá seperjen!”

Balog Zoltán szerint a kormány érdeme, hogy van CT a Heim Pálban - Facebookon cáfolt egy orvos

Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere a Heim Pál Gyermekkórházba nyitott mellkassal átszállított, majd végül elhunyt lány esete kapcsán az ATV-n dicsekedett: a kormány érdeme, hogy a gyermekkórházban van CT. Dr. Kunetz Zsombor sürgősségi orvos közösségi oldalán cáfolta a fideszes politikust.