Soros György állít ki igazolást a munkakerülő fideszes politikusoknak

Azért nem dolgoznak, mert egy Soros-igazolással otthon lehet maradni.

Csütörtökön jelezte az LMP, hogy csatlakozik az MSZP kezdeményezéséhez, ami egy nyári, rendkívüli parlamenti ülés összehívásáról szólt. A rendkívüli ülés során a Lex CEU-t módosították volna úgy, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárását hatástalaníthassák. Az LMP azonban az összehívást arra is kihasználta volna, hogy minél gyorsabban felfüggeszthessék a devizahitel-károsultak kilakoltatását.

Ez idáig arról szól, hogy politikusok dolgoznak, és olyan ügyekkel foglalkoznának a nyáron, melyek nem várhatnak a következő ülésszak megnyitásáig. Sőt, most még az MSZP is kampányüzemmódba helyezte magát, hiszen egyébként rájuk is abszolút jellemző volt az elmúlt években, hogy sértettségből otthon maradtak, amikor csak tudtak.

De most a Fidesz nem lesz ott, mert Soros Györgytől igazolást kapott rá.

Ugyanis reagáló közleményükben csütörtökön az összes indokuk arra, hogy miért ne dolgozzanak pár órát, annyi volt, hogy

azért nem mennek el az ülésre, mert azt valójában Soros hívta össze.

Azért Soros, mert CEU. Ennyire egyszerű a gondolatmenet. Még csak odáig sem kell fárasztaniuk magukat, hogy bemenjenek megvédeni a saját törvényüket. Az uniós bírságolást elkerülendő lépések kidolgozása már felesleges, azzal pedig végképp nem kell foglalkozni, hogy mi lesz a kilakoltatás előtt állókkal.

Igaz, a Fidesz részéről valóban fontosabb lehet ma egy sorosozás, mint holnap két szekrény visszapakolása a járdáról.

Soros Györgyre hivatkozni parlamenti ügyekben egyre nagyobb divat lehet a jövőben: Németh Szilárd múlthéten egy rendkívüli bizottsági ülés kapcsán is azt mondta, hogy azt Soros György hívatta össze, ezért nem mennek el.

Ugye, milyen egyszerű úgy az élet, ha a közveszélyes munkakerülővé váló népi alkalmazottakat csak négyévente rúghatja ki a főnök?