Mészáros Lőrinc Felcsútra irányította horvát csapatának válogatott csatárát

Az utánpótlás-nevelés már rég nem számít.

Bár a Puskás Akadémia kezd magára találni - legutóbbi két meccsüket megnyerték a felcsútiak -, Pintér Attila vezetőedző tovább szeretné erősíteni a keretet.

Arról már rég nincs szó, hogy a miniszterelnök szülőfalujában tényleg a tehetségek beépítése lenne az elsődleges szempont: idősebb magyar játékosokkal és légiósokkal sikerült feljutni az első osztályba, idén pedig fiatalok háttérbe szorításával próbálnak meg helytállni az NBI-ben.

Míg az idei szezonra mindössze egy játékos, a népszerű sportkommentátor fia, Gundel-Takács Bence került fel az első kerethez az utánpótlásból, leigazolták Poór Patrikot (23 éves), Balogh Balázst (27), Szécsi Márkot (23), Jonathan Herist (26), Molnár Gábort (23), Radó Andrást (23), Ivor Horvatot (26), Josip Knezevicet (28), Osváth Attilát (21), Ulysse Diallót (24), Madarász Márkot (21), Patrick Mevoungout (31), a héten pedig csatlakozott a csapathoz a 23 éves albán válogatott középpályás, Liridon Latifi.

Úgy látszik, még ez sem elég: a mai hírek szerint a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló, egészen az EL playoff-köréig menetelő Osijek 25 éves csatára, Antonio Perosevic is a Puskás játékosa lett.

A játékos tavaly 26 meccsen 7 gólt lőtt, 3 gólpasszt adott a horvát bajnokságban, többször viselte a csapatkapitányi karszalagot és debültálhatott a válogatottban is. Klubjában a nemrég kezdődött szezonban is alapembernek számított: 6 bajnokin 2 gólt lőtt, de pályára lépett három Európa Liga-selejtezőn is.

Bizonyára nagy kedvvel érkezik Felcsútra.