Lószart Más a Politika - a szocik egykori gyűlöletguruja, Ron Werber az LMP-hez igazol

És, akkor 2017 ősze azzal indult, hogy az LMP az eddigi hét évben felhalmozott nem kevés erkölcsi tőkéjét szépen halomba rakja, leönti benzinnel, és egy hanyag mozdulattal rápöcköli a csikket.

Szél Bernadett a párt frissen bejelentett miniszterelnök-jelöltje a 168 órának adott interjúban, újságírói kérdésre válaszolva, lényegében lebukva az eddig gondosan titkolt igazolással, bejelentette:

az LMP munkáját a jövőben Ron Werber fogja segíteni.

Az információt a Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja is megerősítette az Azonnalinak. A portálnak maga Werber sem cáfolta az információt, leszögezve, hogy Szél Bernadett "tudja, mit beszél"

Szél szerint Werbert gyűlöletkeltéssel vádolni "nevetséges", különben is

"nagyon jó szakember, akinek a tanácsait hasznos lenne meghallgatnunk".

Az Alfahír megkereste Schiffer Andrást is. Az LMP volt frakcióvezetője leszögezte,

"semmi köze" a döntéshez, amelyet egyébként nem kívánt kommentálni.

Most azt hagyjuk is, hogy a kristálytiszta kampányfinanszírozás kereszteslovagjaként megismert párt honnan a bánatból keríti elő az izraeli hatemaster feltehetően igen borsos tiszteletdíját. Tegyük fel, hogy Werber ingyen, a magyar nép sorsa iránt érzett elkötelezettségből vezényli majd le az LMP kampányát. És valóban, elég komoly és sikeres szakemberről van szó, akinek a tanácsait meghallgatni akár még hasznos is lehet. 

De rohadtul nem egy olyan politikai erőnek, amelynek nem csak a neve, de a legfontosabb, sok szavazójuk szemében talán az egyetlen legitimációs sarokköve, hogy lehet más a politika.

Tehát nem olyan mocskos hazug, zsigeri indulatokra hajtó személtség, mint, amilyen jelenleg. Amilyenné többek között Ron Werber tette. 

Ha valaki már elfelejtette volna, esetleg olyan szerencsés, hogy még gyerekfejjel élte meg Magic Ron 15 évvel ezelőtti diadalmenetét, elevenítsük fel a tényeket! Ron Werber izraeli kampánytanácsadó az MSZP 2002-es választési hadjáratának vezetője volt. Neki köszönhetjük a magyar politikatörténet első igazi hardcore gyűlöletkampányát. A hazai közélet azelőtt sem volt faölelgető hippikommuna, de az ellenfél démonizálása, a saját tábor fanatizálása, és a néphergelő hazudozás professzionális szinten ekkor jelent meg nálunk először. 

Werber dolgozta ki azt a stratégiát, hogy a kettős állampolgárságnál jóval kevesebb jogkört biztosító kedvezménytörvényt olyan életveszélyes jogszabálynak állítsák be,

amely "23 millió román munkavállalót" zúdít az országra.

Na, most ez azon túl, hogy az erdélyi magyarokat is egy az egyben lerománozta, olyan precedenst is teremtett, amelyhez a magyar politika később is előszeretettel nyúlt vissza. Ezen a vonalon haladtak tovább Gyurcsányék a 2004 decemberi, minden képzeletet alulmúlóan mocskos kampányban. De

ez volt a közvetlen felmenője a nemrégiben elhunyt másik gyűlöletguru, Arthur Finkelstein által ihletett - és az LMP által számtalanszor elítélt - migránsozós, Sorosozós Fidesz-kampánynak is. 

Werber munkásságának köszönhetjük a Kövér László szavainak ordenáré kiforgatásával összehegesztett "köteles beszéd" körüli őrjöngést is, amelynek édes gyermeke a Vona Gábor Facebook-posztját meghamisító fideszes nyugdíjashergelés. 

Az LMP vezetése ma egy szép nagy lépést tett a 21-edik századból vissza a 20-adikba, és világosan megüzente mindazoknak, akik eddig elhitték, hogy lehet más a politika:

"Lószart lehet más!"

Szép, felemelő, hősies kísérlet volt Magyarországon épeszű és morálisan vállalható baloldalt építeni. Eddig tartott. Emlékezzünk meg erről a heroikus, elbukott küzdelemről a Junkies éppen két évtizeddel ezelőtt napvilágot látott klasszikusával.